پیوند فناوری با زعفران؛
طرح محققان كشور برای پیشگیری از خام فروشی زعفران
به گزارش لینك وبسایت فناوران كشور راهكاری عرضه كرده اند تا از خام فروشی زعفران جلوگیری نماییم و با ارزش افزوده آنرا به فروش برسانیم.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشگران در دانشگاه گیلان این طرح را انجام دادند، برای ایجاد ارزش افزوده این گیاه استراتژیک، آنها در این طرح ترکیبات موثره زعفران را استخراج کردند. ترکیباتی که اثراتی مانند ضد سرطان یا ضد استرس دارند. سپس با کاربرد نانو حامل هایی محصولی پایدار تولید کردند.«بهینه سازی و مدل سازی استخراج و میکروانکپسوله کردن ترکیبات موثره زعفران» نام این طرح تحقیقاتی است که با پشتیبانی صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد. مهدی جعفری مجری این طرح تحقیقاتی اظهار داشت: با توجه با ظرفیت بالای کشور بعنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان نتایج این تحقیق کمک زیادی به اقتصاد و رشد صنعت بومی این محصول می کند. وی افزود: فناوری ریز پوشانی برای انجام طرح استفاده شد تا با کاربرد آن زعفران را به ماده ای قابل استفاده در صنایع بهداشتی و غذایی تبدیل نماییم. پس این گیاه را با فناوری پیوند دادیم تا راهکاری برای پیشگیری از خام فروشی آن عرضه دهیم. عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان همینطور بیان نمود: ترکیبات دارویی و زیست فعال مورد نیاز بدن در فناوری ریز پوشانی داخل پوشش هایی در مقیاس نانو و میکرو قرار می گیرد. در این صورت ماده از شرایط نامساعد محیط و فرایند در امان می ماند. بعد از آن به صورت هدفمند به بافت های بدن می رسد. به قول وی، این طرح با موفقیت در سطح پایلوت انجام و ثبت اختراع شده است. الان هم در مراحل تجاری سازی قرار دارد.
منبع: linkwebsite.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب