دبیر ستاد توسعه زیست فناوری خبرداد

آغاز آزمایش بالینی داروهای درمانی كرونا

آغاز آزمایش بالینی داروهای درمانی كرونا

به گزارش لینك وبسایت دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اظهار داشت: چندین شركت به حوزه تولید كیت، داروی درمانی و داروی از بین برنده ویروس كرونا ورود پیدا كرده اند كه درصورت مجوز وزارت بهداشت، تولید آن شروع می شود.



به گزارش لینك وبسایت به نقل از مهر، دكتر مصطفی قانعی امروز در نشست خبری تولید كیت های ایران ساخت تشخیص بیماری كرونا، ماسك و داروهای درمانی این بیماری كه در محل معاونت علمی و فناوری برگزار شد، اظهار داشت: ما خوشبختیم كه با زیرساخت های كشور كه طی چند سال اخیر كه به وجود آمده، شركت های دانش بنیان حوزه زیست فناوری به ۶۰۰ شركت رسیده است.
وی اضافه كرد: این زیرساخت ها می توانند در كمترین زمان ممكن وارد عرصه شوند و چالش های زیستی را حل كنند.
قانعی با اشاره به اینكه این شركت ها توانسته اند قابلیت های خودرا در مورد ویروس كرونا نشان دهند، اظهار داشت: تولید كیت های تشخیص سریع ویروس كرونا یكی از این توانایی های شركت های دانش بنیان حوزه زیستی بشمار می رود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری عنوان كرد: تابحال كیت های تشخیص كرونا كه از چین به كشور وارد شده و توسط انستیتو پاستور به مرحله توزیع رسیده است، این كیت ها می توانند تا دو ماه پاسخگو باشند، بدین جهت شركت های دانش بنیان درصدد تولید این كیت ها برآمدند.
وی اضافه كرد: ما در معاونت علمی با همكاری سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت فراخوانی را در امتداد ارائه توانمندی های شركت ها در عرصه تولید كیت های تشخیص سریع اعلام كردیم تا بتوانیم بلافاصله پس از اتمام كیت های وارداتی، از كیت های داخلی استفاده نمائیم.
قانعی بیان كرد: طی هفته اخیر ۵۰ شركت دانش بنیان برای تولید كیت های تشخیص سریع كرونا اعلام آمادگی كرده اند كه از این تعداد ۵ شركت را انتخاب نموده ایم.
وی افزود: این شركت ها باید در سریع ترین زمان ممكن و با بالاترین كیفیت كیت ها را به تولید برسانند و از طرف دیگر كیت های تولیدی باید مورد تأیید سازمان غذا و دارو باشند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اینكه امروز قراردادی با این شركت ها منعقد می شود، اظهار داشت: این قرارداد منوط به توانمندی شركت هاست تا بتوانند كیت های با كیفیت و مورد تأیید شده را به تولید انبوه برسانند و به بازار عرضه كنند.
وی درباب كیت های تشخیص سریع ویروس كرونا اظهار داشت: این كیت ها می توانند به سرعت فرد مبتلا را شناسایی كنند تا بلافاصله پس از آن فرد قرنطینه شود و عامل انتقال به افراد دیگر نباشد.
قانعی درباب اقدامات در زمینه تولید دارو برای مبتلایان به ویروس كرونا اظهار داشت: شركت ها درصدد هستند داروهایی را برای مبتلایان تولید كنند و از طرف دیگر كمترین ضرر را برای افراد داشته باشند.
ورود شركت های دانش بنیان به آزمایشات بالینی داروی درمان ویروس كرونا
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اینكه دو شركت دانش بنیان، دو دارو را در این راستا آماده كرده اند، اظهار داشت: هم اكنون این دو شركت پس از ستاندن مجوز از سازمان غذا و دارو وارد مرحله آزمایشات بالینی دو دارو خواهند شد.
وی با تاكید بر اینكه باید حتما مجوز كمیته اخلاق وزارت بهداشت برای تولید این دو دارو صادر شود، اظهار داشت: پس از ستاندن مجوز، كار تست های درمانی داروهای گیاهی برای درمان ویروس كرونا آغاز می شود؛ این داروها از گیاهان دارویی كم ضرر هستند كه بهبود را تسریع می بخشند.
ورود شركت های دانش بنیان به ساخت دارویی برای افراد دارای علایم ویروس كرونا
قانعی گفت: دو شركت دیگر هم درصدد هستند موادی برای بینی و حلق افرادی كه دارای علایم ویروس كرونا هستند را تولید كنند تا این مجاری تنفسی عاری از هر گونه ویروس همچون كرونا شود. هم اكنون باید مجوز این دارو نیز از طرف وزارت بهداشت صادر شود تا تست های آن آغاز و در صورت مثبت بودن، به تولید برسد.
به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، افرادی كه دارای علایم خفیف هستند و هنوز تست كرونای آنها مثبت نشده، امكان استفاده از این دارو را خواهند داشت تا شانس مبتلاشدن به ویروس كم شود.
قانعی تاكید كرد: این داروها و كیت ها با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی به تولید خواهند رسید. حالا برای دو داروی درمان و دو مواد دارویی از بین برنده ویروس تحقیقات شروع شده و تیمی در این راستا تشكیل شده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اشاره كرد: به محض صدور مجوز، تا یكی دو روز آینده تست ها شروع می شود و باید طوری آزمایش شوند كه باكتری های مفید دهانی از بین نروند.
وی تاكید كرد: همواره باید این داروها تأییدیه بگیرند و در صورت مثبت شدن نتایج تأثیرگذاری شان تا یك ماه آینده به تولید انبوه برسند.
قانعی اضافه كرد: امیدواریم تا هفته آینده نتایج اولیه این داروها مشخص شود، در صورتیكه سازمان غذا و دارو تأیید كند، به تولید خواهند رسید.
تولید واكسن كرونا نیاز به برنامه ریزی دارد
وی با اشاره به اینكه تولید واكسن نیاز به برنامه ریزی دارد، اظهار داشت: واكسن ها برای واكسینه شدن هستند و آنرا به فرد سالم تزریق می كنند.
قانعی درباب واكسن كرونا اظهار داشت: باید كشور ببیند كه چند درصد از افراد به این ویروس مبتلا می شوند یا درگیر این ویروس شده اند تا برمبنای آن مبادرت به تولید واكسن كند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اینكه تولید چنین واكسن هایی دشوار است، اظهار داشت: باید واكسنی تولید شود كه بتواند افراد را در مقابل كرونا واكسینه كند. باید دانش فنی تولید این واكسن را داشته باشیم اما در هر صورت تولید انبوه چنین واكسنی شدنی نیست.
وی اضافه كرد: برای تولید واكسن كرونا یك واكسنی باید ساخته شود كه بر سارس و مرس غلبه كند كه این كار سختی است.
وی افزود: یك سال آنفلوانزا در كشور شدید شد، شركت ها مبادرت به تولید واكسن آنفلوانزا كردند اما سال بعد دیدیم كه این آنفلوانزا در كشور شیوع كمتری داشته بدین جهت شركت های تولیدكننده متضرر شدند.
به گفته قانعی، بدین جهت نیاز است كه در تولید واكسن برنامه ریزی جدی داشته باشیم.


منبع:

1398/12/12
19:30:36
5.0 / 5
3239
تگهای خبر: فناوری , كیفیت , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
Link website