ضربه قطعی اینترنت به کسب و کارهای آنلاین
لینک وبسایت: بگفته رییس اتحادیه کسب و کارهای مجازی خیلی از کسب وکارهای آنلاین با قطعی اینترنت، فروش شان تا 80 درصد سقوط کرده. یک میلیون نفر بصورت مستقیم بوسیله فروش در رسانه های اجتماعی امرار معاش می کنند و امروز در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند. اما ادامه این روند واقعا می تواند اقتصاد دیجیتال را به طرف نابودی ببرد.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از خبر آنلاین و بر طبق گزارش ایسنا، در هفته های قبل کسب و کارهای در رابطه با فضای مجازی شرایط کم سابقه و شاید بی سابقه ای را تجربه کرده اند. در سالهای قبل سهم اقتصاد بخصوص اقتصاد بخش خصوصی تا حد خیلی زیادی به فضای مجازی گره خورده به صورتی که بخش عمده ای از کارهای آنها در بستر این فضا به انجام می رسد. در آستانه سومین هفته از محدودیت های اینترنتی، رضا الفت نسبت، رییس اتحادیه کسب و کارهای مجازی، به بررسی ابعاد مختلف این مساله پرداخت و شرایط فعالیت این گروه، آخرین آمارها از میزان خسارت و عدم النفع و همین طور چشم انداز پیش روی کسب و کارهای مجازی بعد از محدودیت های فعلی را بررسی کرد.
رضا الفت نسبت، رییس اتحادیه کسب و کارهای مجازی، به بیان شرح وضعیتی از کارهای اقتصادی و کسب و کارهای در رابطه با فضای مجازی و اینترنت در هفته های اخیر پرداخت و اظهار داشت: آمارهای مختلفی در مورد خسارت به کسب و کارهای مجازی در هفته های اخیر بیان شده، اما بر مبنای آمارهای رسمی که وزارت ارتباطات و شخص وزیر ارتباطات اعلام نموده اند، روزانه حدود ۵ همت (هزار میلیارد تومان) ضرر و زیان یا عدم النفع به اقتصاد دیجیتال وارد می شود که بواسطه اختلال و قطعی اینترنت به وجود می آید.
او با اعلان اینکه تقریباً از ۱۸ دی ماه، وارد یک وضعیت خیلی نادری در حوزه اینترنت و ارتباطات و حتی تلفن شده ایم اضافه کرد: کسب وکارهای آنلاین بر بستر فضای مجازی و با اینترنت فعالیت می نمایند و هرگونه اختلال به شکل مستقیم روی آنها تأثیر دارد. حتی کسب وکارهای بزرگ در همان روزهای اول، با وجود این که سایتشان بالا می آمد، شاهد کاهش نزدیک به ۸۰ درصدی فروش بودند. در ادامه وضعیت بهتر شد، اما همچنین که امروز شاهد می باشیم، به شرایط قبلی برنگشته ایم. وضعیت کسب وکارهای کوچک که به شکل رسمی فعالیت می نمایند، بدتر است. بخشی از این مسئله در ارتباط با اینترنت است و بخش دیگر به شرایط اقتصادی و اجتماعی حال حاضر مربوط می شود. این عوامل فروش را کاهش داده، اقتصاد را در حالت انقباضی قرار داده و بلاتکلیفی به وجود آورده است. بنابراین، کسب وکارهای آنلاین در جبهه های مختلف گرفتار ضرر و زیان های زیادی شده اند.
به قول الفت نسبت، بنظر می رسد این مساله از چندان دیده نمی شود یا اولویت ندارد و فقط کلمه ای به نام «امنیت» مطرح می شود که البته همه آنرا قبول داریم و می پذیریم، اما ادامه این روند واقعا می تواند اقتصاد دیجیتال را به طرف نابودی ببرد.
رییس اتحادیه کسب و کارهای مجازی با بیان برخی آمارها در حوزه اقتصاد دیجیتال اظهار داشت: حدود ۵۵ درصد اقتصاد، بخش خدمات است. شرکت ها و کسب وکارهای خدماتی امروزه به شدت فعالیت و مدل کسب و کار خودرا به سوی استفاده از تکنولوژی های جدید سوق داده اند. بنابراین، به شکل کلی و غیرمستقیم، تقریبا میتوان گفت نیمی از مشاغل امروز گرفتار اختلالات جدی شده اند. بعضی از کسب وکارها مانند فریلنسرها به شکل مستقیم باتوجه به قطعی اینترنت بین الملل گرفتار زیان شده اند. فریلنسرها امروز در کشور پروژه می گیرند و خیلی از آنها پروژه های خارجی دارند که این ارتباط قطع شده و این قطعی وارد هفته سوم خود شده است.
وی توضیح داد: کسب وکارهای خردی که از راه رسانه های اجتماعی فعالیت می نمایند نیز لطمه دیده اند. آمارهای مختلفی ارایه شده، حتی چند میلیون نیز ذکر شده است، اما یک آمار نسبی که یکی از کنشگران این حوزه اعلام نموده، حدود ۷۰۰ هزار پیج فروشگاهی در اینستاگرام شکل گرفته است که حداقل هر کدام ۱.۲ شغل به وجود آورده اند. بنابراین، حدود یک میلیون نفر به شکل مستقیم از این راه امرار معاش می کنند و زندگی خودرا می گذرانند. این افراد غالباً از اقشار متوسط به پایین و شاید ضعیف جامعه هستند که بیشتر تحت تأثیر این اتفاقات قرار گرفته اند. بقیه کسب وکارها نیز به شکلی لطمه دیده اند. برخی تصور می کنند اگر سایت در دسترس می باشد، پس مشکلی وجود ندارد. اما اولا در ایام اول این گونه نبود و خیلی از سایت ها در دسترس نبودند. ثانیا، خیلی از مردم از موتورهای جستجو برای دسترسی به خدمات استفاده می نمایند و این بخش نیز مبتلا به اختلال شده است.
الفت نسبت اضافه کرد: در حالتی که گوگل بسته باشد، چندان گزینه هایی دیگری وجود ندارد، برخی موتورهای داخلی هستند که اصلا نتایج درستی نمی دهند، تاخیر زیادی دارند و بعضی اصلا بالا نمی آمدند و مردم اصلا نمی توانستند بسیاری از سایت های معروف را باز کنند، بدین سبب افت ترافیک زیادی وجود داشت. بازهم هم در وضعیت نامطلوبی قرار داریم. برنامه نویسان به جهت اینکه موردی را ریلز کنند یا برنامه ای را آپدیت کنند و یا باگی را بر طرف کنند احتیاج به اینترنت بین الملل دارند، منتهی برخی نمی پذیرند و می گویند می توانید کارتان را انجام دهید. ما شرکت هایی داریم که بالای ۲۰۰ نفر نیروی فنی دارند که امروز بیکار شده اند. بدین سبب همه این ها هزینه هنگفتی به همراه داشته است.
به اجمال، به گزارش لینک وبسایت به نقل از خبر آنلاین و بر بر اساس گزارش ایسنا، در هفته های قبل کسب و کارهای در ارتباط با فضای مجازی شرایط کم سابقه و شاید بی سابقه ای را تجربه کرده اند. این افراد غالباً از اقشار متوسط به پایین و شاید ضعیف جامعه هستند که بیشتر تحت تأثیر این اتفاقات قرار گرفته اند. برنامه نویسان به جهت این که موردی را ریلز کنند یا برنامه ای را آپدیت کنند و یا باگی را بر طرف کنند احتیاج به اینترنت بین الملل دارند، منتهی برخی نمی پذیرند و می گویند می توانید کارتان را انجام دهید.
منبع: لینك وبسایت
این پست لینک وبسایت را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب