در قالب توافقنامه با بنیاد ملی نخبگان محقق می شود؛

حمایت یک بنیاد نیکوکاری در قالب بورس و پژوهانه از نخبگان

حمایت یک بنیاد نیکوکاری در قالب بورس و پژوهانه از نخبگان

لینک وبسایت: لینک وبسایت: بر طبق توافقنامه همکاری بنیاد ملی نخبگان و یک بنیاد نیکوکاری، مقرر شده است در قالب بورس، جایزه های مقطعی و پژوهانه از نخبگان حمایت شود.



به گزارش لینک وبسایت به نقل از بنیاد ملی نخبگان، توافقنامه همکاری بنیاد ملّی نخبگان و بنیاد نیکوکاری ارشاد و رفاه امام صادق مقابل السلام با هدف شناسایی و تربیت استعدادهای برتر، نخبه پروری، و مربوط سازی صاحبان استعداد برتر و نخبگان به پیشرفت و تعالی جمهوری اسلامی ایران و نقش آفرینی و همکاری سازمان های دولتی، عمومی و خصوصی با حضور سیدسلمان سید افقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و محمود قیّومی لولاچیان رییس هیأت مدیره و مدیرعامل بنیاد نیکوکاری منعقد گردید.
در ابتدای این جلسه، محمود قیّومی لولاچیان رییس هیأت مدیره و مدیرعامل بنیاد نیکوکاری در سخنانی کوتاه ضمن مرور تاریخچه تأسیس بنیاد امام صادق (ع)؛ اهداف و ماموریت های این بنیاد رو تشریح نمود و اظهار داشت: این تفاهم نامه بمنظور سوق دادن قسمتی از حمایت ها به سمت نخبگان دین مدار و در قالب ارزش های اسلامی تهیه و تدوین شده است که امیدوار هستم در راستای خدمت رسانی و ایجاد رفاه برای نخبگان مؤثر واقع شود.
در ادامه سید سلمان سید افقهی نیز، ضمن تسلیت ایام عزاداری دوده علیهم السلام و شهادت حضرت فاطمه سلام الله، اظهار داشت: مجموعه های خیریه کمتر به موضوع تربیت نخبگان پرداخته اند و عموماً فعالیت آنها محدود به حمایت های مالی و سخت افزاری شده است که البته در نوع خود مهم و یک سنت حسنه است.
وی با اعلان اینکه بنیاد ملی نخبگان در عرصه تربیت نخبگان دغدغه دارد، اضافه کرد: بنیاد از مجموعه های خیریه که در این زمینه فعالیت انجام می دهند، حمایت می کند چونکه قرارگیری نخبگان در فضای تربیتی، جامعه را به سمت صلاح و رستگاری سوق می دهد و زمینه را برای تربیت انسان الهی که یک دغدغه تاریخی و سنتی است، فراهم خواهدنمود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: گام دوم انقلاب اسلامی برای حرکت عملیاتی نیاز به تربیت کادر تراز انقلاب اسلامی دارد و بنا بر این حضرت آقا در این بیانیه مطالبه عمومی خودرا از همه جوانان اعلام می کند و این حرکت را همچون جهاد می دانند. طبیعی است که نخبگان باتوجه به حساسیتی که دشمن دارد، نقش بسیار موثرتری می توانند ایفا کنند؛ به ویژه این که دشمن برنامه ریزی گسترده ای در این زمینه دارد که یکی از آنها پرداختن رسانه ای به موضوع خروج نخبگان است.
سید افقهی با اعلان اینکه بنیاد ملی نخبگان یک مجموعه تنظیم گر و سیاست ‎گذار است، اظهار داشت: تحقق اهداف تعیین شده در عرصه نخبگان نیازمند همکاری و تعامل همه دستگاهها و نهادهاست، به ویژه این که بودجه این بنیاد سرفصل مشخص دارد. علاوه بر آن به طور معمول بنا به دلیلهای مختلفی تمام این بودجه محقق نمی گردد. در اینجا نقش مجموعه های نیکوکاری پررنگ تر است.
وی اضافه کرد: این مجموعه ها باید در عرصه حمایت تربیتی از نخبگان وارد عمل شده و این فرهنگ را گسترش دهند. بنیاد ملی نخبگان نیز آمادگی دارد این قبیل فعالیت ها را به عنوان الگو حمایت کند.
سید افقهی با اشاره به این که حمایت تربیتی از نخبگان نیاز به افق گسترده و عمق نگاه دارد، اشاره کرد: باید متوجه بود که موضوع تربیت یک پروسه است که هر دو حوزه نخبگانی دانشگاه و حوزه را باید شامل شود تا ارتباط لازم بین نخبگان حوزوی و دانشگاهی شکل بگیرد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: یکی از اشکالات بزرگ دانشگاه عدم ارتباط با حوزه است که این مساله می تواند چالش هایی را بوجود آورد. همین طور تربیت اساتید دینی باید به عنوان یک اولویت در دستورکار قرار بگیرد تا نخبگان دین مداری تربیت شوند که در قالب ارزش های اسلامی بتواند زمینه را برای تربیت افراد مؤثر در تمدن اسلامی فراهم آورند.
سید افقهی با تأکید بر این که تربیت یک پروسه طولانی مدت است، افزود: بنیاد در دور جدید بر فضای تربیتی تمرکز دارد و تلاش می کند برنامه ها و طرح های خودرا با محوریت اساتیدی که هم دانش و هم دین دارند و می توانند الگوی مطلوبی برای دانشجویان باشند، اجرا نماید.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم پشتیبانی از مستعدان مناطق محروم، گفت: خیلی از مستعدان مناطق محروم نابغه هستند و با یک حمایت حداقلی در حد هزینه رفت و آمد به مدرسه و اتصال به کانون های مردمی نخبه پرور و قرارگیری در فضای تربیتی با روحیه کار تیمی و تعاون می توانند در آینده به افرادی اثرگذار تبدیل شوند.
سید افقهی اشاره کرد: این توافق نامه از جنس اقدامات اصولی در عرصه تربیت نخبگان است که اگر به درستی صورت گیرد نتایج مطلوب آن همه کشور را منتفع خواهد کرد؛ به شرطی که در ذیل آن نخبگان حوزوی و دانشگاهی با یکدیگر ارتباط بگیرند و وحدت حوزه و دانشگاه که از تأکیدات حضرت امام بود، حتی در مبانی علمی هم محقق شود.
شایان ذکر است، «همکاری نظام مند بنیاد نیکوکاری و بنیاد ملّی برای پشتیبانی از صاحبان استعدادهای برتر و نخبگان دانشگاهی و دانش آموزی»، «کمک به بنیاد نیکوکاری در تعقیب ماموریت حمایت هدفمند و مستقیم از منتخبین دانشگاهی و دانش آموزی در اجتماع نخبگانی کشور و تحقّق هدف راهبردی مربوطه در سند استراتژیک بنیاد»، «کمک به بنیاد ملّی در تحقّق بخشی ماموریت توسعه و پشتیبانی از اجتماع نخبگانی کشور»، «کمک مشترک به اجرای قسمتی از سند استراتژیک کشور در امور نخبگان به ویژه ایجاد زمینه های شناسایی، رشد، و شکوفایی حداکثری استعدادهای فردی و گروهی و ارتقای ابعاد معنوی و دینی آن ها»، «ایجاد فرصت فعّالیت برای صاحبان استعدادهای برتر و نخبگان در مناطق مختلف (کشور) با بوجودآوردن سازوکارهای حمایتی و نیز پشتیبانی از توسعه فعّالیت بنیادهای خیریّه علمی، فرهنگی، و اجتماعی و نظارت بر آن ها»، «ساماندهی و گسترش پشتیبانی های مستقیم و غیرمستقیم مادّی به اجتماع نخبگانی در قالب بورس، جایزه های مقطعی، و پژوهانه، بخش خصوصی، و نهادهای عمومی (وقف و خیریّه) منطبق با پایش پیشرفت مرحله ای و اثرگذاری آنان»، «ایجاد سازوکار تشویقی بمنظور تسهیل فعّالیت اجتماع نخبگانی در همه مناطق کشور خصوصاً مناطق کم برخوردار»، ترویج فرهنگ انس با قرآن، معارف عترت علیهم السّلام، و اصول و ارزش های انقلاب اسلامی در میان اجتماع نخبگانی بمنظور ارتقای بینش دینی» و «تعمیق انگیزه های معنوی در خدمت به جامعه و گسترش برنامه های تربیتی و آموزشی برای نهادینه کردن ارزش های اخلاقی اسلامی در بین اجتماع نخبگانی» از با اهمیت ترین اهداف انعقاد این توافق نامه محسوب می شود.


منبع:

1402/09/08
14:57:17
5.0 / 5
194
تگهای خبر: آموزش , كالا , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
Link website