استحصال زهر زنبور برای صنایع داروسازی با روش غیرتهاجمی
لینک وبسایت: لینک وبسایت: پژوهشگران یکی از شرکت های فناور با بهره گیری از روش غیر تهاجمی مبادرت به تهیه و استحصال زهر زنبور عسل برای کاربرد در صنایع داروسازی کردند که بگفته آنها روش استفاده شده، کاهش تلفات زنبور را در پی خواهد داشت.
سعید مرادی، مدیر عامل این شرکت در گفت و گو با ایسنا، زمینه فعالیت این شرکت را استحصال زهر زنبور عسل ذکر کرد و اظهار داشت: از یک سال قبل مطالعات خودرا دراین زمینه شروع کردیم. محصول تولیدشده در این پروژه در عرصه های داروسازی کاربرد دارد.
وی با اعلان اینکه زهر زنبور عسل در حوزه تولید داروهای ضد التهاب مفاصل، درمان سرطان و بیماری MS به کاربرده می شود، اظهار داشت: برای استحصال زهر زنبور عسل از روش شوک فرکانسی بجای شوک الکتریکی استفاده شده است؛ چونکه استفاده از شوک فرکانسی تلفات زنبور عسل را به شدت می کاهد.
مرادی، افزایش بازدهی زهر زنبور عسل را از دیگر مزایای استفاده از شوک فرکانسی عنوان نمود و تصریح کرد: در این روش کل زهر زنبور عسل استحصال می شود، بدون آنکه زنبور تلف شود؛ این در حالیست که در استحصال زهر بوسیله شوک الکتریکی میزان بیشتری از زنبورها تلف می شوند.
مجری طرح درباب کاهش تلفات بوسیله شوک فرکانس، توضیح داد: در شوک الکتریکی به سبب آنکه فرکانس متغیر است، سبب تلف شدن زنبور می شود، ولی در روش شوک فرکانس این امر وجود ندارد.
وی با اعلان اینکه در این پروژه زهر زنبور ایرانی استحصال شد، افزود: نژاد زنبور ایرانی بهترین زهر را در بین همه گونه های زنبور در دنیا دارد. زهر زنبور حاوی ماده ای به نام "میلیتین" (Melittin) است که میزان این ماده باید در زهر زنبور بالا باشد که این ماده در زنبور نژاد ایرانی خصوصاً زنبورهای غرب کشور بالا است.
بگفته این محقق، با مذاکراتی که با دو شرکت انجام شده، مقرر است این دو شرکت در حوزه فرآوری زهر به شرکت ارمغان وزین بهار کمک کنند.
مرادی با اشاره به پروسه استحصال زهر زنبور عسل، اشاره کرد: ما از دو طریق خرید زهر از زنبورداران و همین طور استحصال زهر از زنبور عسل، مبادرت به تهیه این ماده می نماییم و پس از دریافت زهر طی فرآیندی، به سرعت مبادرت به فریز کردن زهر می نماییم، در غیر این صورت زهر به دست آمده خراب خواهد شد.
مجری طرح با اعلان اینکه ما در کرمانشاه مبادرت به فریز کردن زهر می نماییم، اظهار داشت: از هر ۱۲ کندو یک گرم زهر تولید می شود و هر گرم از زهر زنبور عسل در خارج از کشور به قیمت ۴۰۰ دلار به فروش می رسد، ولی در ایران به ۷۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
وی اشاره کرد: زهر زنبور عسل علاوه بر حوزه داروسازی در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد، به شکلی که در تحقیقاتی در کشور ژاپن، مقداری از زهر زنبور عسل به غذای ماهی افزوده شد که ۳۰ درصد بازدهی ماهیان را افزایش داد.
مرادی با اعلان اینکه هر ماه امکان استحصال زهر از زنبور وجود دارد، اضافه کرد: زنبورهای بالغ که قادر به تامین غذای ملکه هستند، برای استحصال زهر انتخاب می شوند.
این پست لینک وبسایت را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب