ماسک دیجیتال به دیجیتالی شدن سوابق پزشکی با حذف داده های شخصی کمک می کند

ماسک دیجیتال به دیجیتالی شدن سوابق پزشکی با حذف داده های شخصی کمک می کند

لینک وبسایت: دانشمندان یک «ماسک دیجیتال» ابداع نموده اند که امکان ثبت و ذخیره سازی تصاویر چهره در سابقه پزشکی را فراهم می سازد و در عین حال از استخراج و تبادل احتمالی اطلاعات بیومتریک حساس و شخصی افراد جلوگیری می کند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ساینس دیلی»، یک گروه تحقیق به رهبری دانشمندانی از دانشگاه کمبریج (انگلیس) و دانشگاه «سون یات سن» در گوانگجو چین، از الگوریتم های یادگیری عمیق و بازسازی سه بُعدی برای حذف خاصیت های قابل شناسایی از تصاویر چهره و در عین حال حفظ خاصیت های در رابطه با بیماری و لازم برای تشخیص پزشکی، استفاده کردند.
تصاویر چهره می تواند برای شناسایی نشانه های بیماری مفید باشد. برای مثال، خاصیت هایی مانند چین و چروک های عمیق پیشانی و دور چشم با بیماری شریانی قلب مرتبط دانسته می شود؛ در صورتیکه تغییرات غیرعادی در حرکات چشم می تواند حاکی از عملکرد ضعیف بینایی و مشکلات شناخت بصری باشد.
با این حال تصاویر چهره همین طور سایر اطلاعات بیومتریک درباره ی بیماران همچون نژاد، جنسیت، سن و خلق و خو را نیز ثبت می کنند. با افزایش دیجیتالی شدن سوابق پزشکی خطر برملا شدن یا سرقت این اطلاعات نیز بیشتر می شود. شیوه های متداول همچون تار یا کراپ کردن (بریدن) بخش های قابل شناسایی تصاویر ممکنست سبب از دست رفتن اطلاعات مهم مربوط به بیماری شود.
به علت نگرانی های موجود درباره ی حریم خصوصی، تعدادی از مردم اغلب برای به اشتراک گذاشتن داده های پزشکی خود برای تحقیقات پزشکی یا سوابق پزشکی الکترونیک تردید دارند که این مساله مانعی در راه توسعه خدمات پزشکی دیجیتال است.

در این حال پروفسور «هائوتیان لین» از دانشگاه سون یات سن چین و همکارانش یک «ماسک دیجیتال» ابداع نموده اند که با تحلیل و بررسی فیلم اولیه ورودی از چهره یک بیمار، فیلمی برمبنای کاربرد الگوریتم یادگیری عمیق و بازسازی سه بعدی بیرون می دهد که اطلاعات بیومتریک بیمار را تا حد زیادی حذف می کند.
در مرحله بعدی این پژوهشگران کاربرد فیلم های ویرایش شده در اقدامات بالینی را بررسی و مشخص کردند که تشخیص های پزشکی برمبنای ویدئو های ویرایش شده نیز همانند ویدئو های اولیه است و این نشان میدهد که استفاده از این ماسک مجازی برای کاربردهای پزشکی مفید می باشد.
در نهایت، پژوهشگران تایید کردند که این ماسکهای دیجیتال همین طور در مقابل الگوریتم های شناسایی چهره برمبنای هوش مصنوعی هم ایمن هستند و چهره اولیه افراد قابل بازسازی و شناسایی نیست.

1401/06/29
11:55:24
5.0 / 5
338
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , خدمات , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Link website