رآکتور همجوشی هسته ای کره جنوبی 7 برابر داغ تر از خورشید شد

رآکتور همجوشی هسته ای کره جنوبی 7 برابر داغ تر از خورشید شد

لینک وبسایت: رآکتور همجوشی هسته ای کره جنوبی موسوم به «خورشید مصنوعی» موفق شد ماده پلاسما را به دمای 100 میلیون درجه سانتی گراد برساند؛ البته حدنصاب ثبت شده دراین زمینه در اختیار رآکتور مشابهی در کشور چین است.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ساینس الرت»، رآکتور همجوشی هسته ای کره جنوبی موسوم به «خورشید مصنوعی» موفق شد ماده پلاسما را برای مدت ۲۰ ثانیه به دمای ۱۰۰ میلیون درجه سانتی گراد برساند. گروه تحقیقاتی در رآکتور تحقیقاتی «تحقیقات پیشرفته ابرهادی توکاماک کره» (KSTAR) به دمای یون بالای ۱۰۰ میلیون درجه رسید و این واکنش پس از حدود ۳۰ ثانیه به سبب محدودیت سخت افزاری متوقف گردید.

راکتور KSTAR از میدان های مغناطیسی برای تولید و به ثبات رساندن پلاسمای فوق داغ استفاده می نماید و هدف آن این است که نیروی همجوشی هسته ای را به واقعیت تبدیل کند. «یونگ-سو نا» از پژوهشگران کره ای گفته است که مدت زمان های طولانی تر نیز در آینده با بهبود این وسیله امکان پذیر خواهد بود.
این موفقیت یک دستاورد هیجان انگیز محسوب می شود؛ برای اینکه به طور بالقوه می تواند یک منبع محدود برای انرژی غیرآلاینده فراهم سازد. البته این رآکتور قبل از این در سال ۲۰۲۰ نیز پیشرفت مشابهی را اعلام نموده بود، اما حالا این پژوهشگران مقاله ای را نیز در این خصوص در نشریه «نیچر» منتشر نموده اند.
از سوی دیگر رآکتور «خورشید مصنوعی» چین نیز حدنصاب های خاص خودرا بر جا گذاشته است. ماشین همجوشی هسته ای آکادمی علوم چین در سال قبل میلادی به دمای ۱۲۰ میلیون درجه سانتی گراد رسید و این دما را برای مدت ۱۰۱ ثانیه حفظ کرد.
راکتور KSTAR کره جنوبی یک راکتور سبک «توکاماک» مشابه راکتور چین است که از پیوند دادن هسته های اتمی ( atomic nuclei) برای ایجاد این مقادیر عظیم انرژی استفاده می نماید. این روش با شکافت هسته ای مورد استفاده در نیروگاه های هسته ای متفاوت می باشد که بوسیله جدا کردن هسته های اتمی انرژی تولید می کند.


منبع:

1401/06/20
23:13:05
5.0 / 5
347
تگهای خبر: آموزش , دستاورد , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
Link website