طرح پژوهشی سامانه فشارشکن نرم در خطوط شبکه توزیع آب شهری اجرا شد

طرح پژوهشی سامانه فشارشکن نرم در خطوط شبکه توزیع آب شهری اجرا شد

لینک وبسایت: پژوهشگران دانشگاه تهران در امتداد استحصال انرژی تجدیدپذیر موجود در جریان آب و جلوگیری از لطمه خطوط لوله، طرح پژوهشی سامانه فشارشکن نرم در خطوط شبکه توزیع آب شهری را اجرا کردند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، مجری طرح پژوهشی سامانه فشارشکن نرم در این خصوص اظهار داشت: باتوجه به گستردگی خطوط آب شهری و اختلاف ارتفاع قابل توجه بین تصفیه خانه تا مصرف کنندگان، عموماً جریان آب در خط لوله دارای فشار بالایی است. این فشار بالا به لطمه دیدگی خط لوله منجر می شود. هم اکنون این فشار اضافی با ایجاد ایستگاه های فشارشکن و نصب شیرهای فشارشکن در آنها مستهلک می شود.
وی اضافه کرد: خطوط انتقال و توزیع آب شهری، موقعیت و فرصت منحصربه فردی را بمنظور استحصال انرژی تجدیدپذیر موجود در جریان آب فراهم می کنند.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با تاکید بر این که این فرصت تولید انرژی، هم دارای مزایای اقتصادی و هم مزایای زیست محیطی است، اظهار داشت: «راه حل نوآورانه، جایگزینی شیر فشارشکن با سامانه ای است که علاوه بر تعدیل، خنثی سازی و هدایت به خارج، نیروهای فشار اضافی از داخل لوله های خطوط انتقال و توزیع آب، این انرژی مازاد را احیا و به شکل انرژی قابل مصرف مانند انرژی الکتریکی ارائه می کند».
مجتبی طحانی تصریح کرد: استفاده از نیروگاه های آبی کوچک برای تولید برق در کنار تمام مزیت هایی که دارد، اما به علت هزینه اولیه زیاد و زمان طولانی راه اندازی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اما با بررسی امکان استفاده از پمپ بعنوان توربین و کاهش هزینه و زمان راه اندازی یک نیروگاه میکرو زمینه گسترش استفاده از این نیروگاه ها فراهم گشته است. پس مطالعه، شبیه سازی و تحلیل عملکرد سامانه ای جهت بازیافت این انرژی در دستور کار قرار گرفت.
وی وجود پتانسیل بالا در بهره پروژه های برق آبی درون مجرایی برای تأسیسات انتقال و توزیع آب شهری را مسلم دانست و چالش های فنّاورانه پیچیده را در امتداد توسعه این نیروگاه ها، تنظیم پایدار فشار خروجی مطابق با نیاز شبکه مصرف؛ تثبیت فرکانس برق تولیدی با وجود نوسانات زیاد دبی و اجرای پروژه در فضای محدود اتاقچه زیرزمینی عنوان نمود.
دانشیار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، مزایای این نیروگاه ها را مدیریت فشار و صرفه جویی در مصرف آب؛ تولید انرژی تجدیدپذیر در امتداد بخشنامه بالادستی؛ جایگزینی با شیر فشارشکن انتظار و افزایش ضریب امنیت آب رسانی؛ کاهش نشتی و افزایش عمر شبکه با مدیریت هوشمند فشار؛ پیک سایی به دلیل همزانی پیک مصرف آب و برق؛ تولید پراکنده برق و کاهش تلفات در خط انتقال؛ وابستگی نداشتن به شرایط اقلیمی و آب و هوا؛ امکان بهره برداری ۲۴ ساعته و بومی سازی تکنولوژی نوین و ایجاد زمینه صادرات بیان کرد.
به گفته مجری طرح، این پروژه با طراحی، ساخت و آزمون این نوع سامانه ها علاوه بر بومی سازی دانش طراحی و ساخت «سامانه مولد فشارشکن»، گامی مؤثر در جهت افزایش راندمان انرژی در خطوط انتقال و توزیع آب و فراهم سازی زمینه صنعتی شدن این دانش در کشور ایجاد کرده است.
طحانی تصریح کرد: باتوجه به هزینه رقابتی نسبت به سایر منابع تجدیدپذیر، همین طور افزایش آلودگی هوا در سالهای اخیر در کلان شهرها و زیرساخت موجود در شبکه توزیع آب شهری، این نوع نیروگاه ها امکان توسعه بیشتری دارند. همین طور این محصول علاوه بر اجرای موفق صنعتی با کسب افتخارات، دارای ثبت اختراع داخلی بوده و از تحقیقات آن چندین مقاله علمی و پژوهشی در سطوح بین المللی به چاپ رسیده است.


منبع:

1400/11/04
22:06:36
5.0 / 5
527
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بین المللی , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
Link website