طراحی ابزار جدید برای تهیه نقشه فوری از سیل

طراحی ابزار جدید برای تهیه نقشه فوری از سیل

پژوهشگران موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد، ابزار جدیدی ابداع نموده اند که در یک دقیقه نقشه های فوری و دقیق از سیل ارائه می دهد.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، بر طبق این گزارش، این ابزار آنلاین که «ابزار نقشه برداری از سیل در جهان» نامیده می شود، برای مساعدت با کشورها - خصوصاً کشورهای جنوبی جهان، بمنظور آمادگی و محافظت از آنها در مقابل بلایای طبیعی طراحی شده است.
«ولادیمیر اسماختین» مدیر موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام نمود: سیل در دهه گذشته زندگی بیش از نیم میلیارد نفر را عمدتاً در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط تحت تأثیر قرار داده است ​​و خسارت های نزدیک به ۵۰۰ میلیارد دلار به همراه داشته است.
اسماختین اظهار داشت: حالا باید خودرا برای سیل های شدیدتر و مکرر به سبب تغییرات آب و هوایی آماده نماییم و امیدواریم این ابزار خصوصاً به کشورهای درحال توسعه کمک نماید تا خطرات را به وضوح ببینند و کاهش دهند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه سازمان ملل که یک شاخه دانشگاهی و تحقیقاتی این سازمان است، حدود ۱.۵ میلیارد نفر در سراسر جهان- یعنی تقریباً یک پنجم جمعیت جهان - در معرض خطر سیل شدید زندگی می کنند.
«حمید محمود» کارشناس «موسسه آب، محیط زیست و سلامت» دانشگاه سازمان ملل واقع در همیلتون در کانادا که ریاست پژوهشگران برای طراحی این ابزار را بر عهده داشت، اظهار داشت: بیشتر مراکز پیش بینی در کشورهای مستعد سیل، فاقد توانایی اجرای مدلهای پیچیده سیل هستند.
سازمان ملل اعلام نمود این ابزار نقشه برداری از سیل که توسط پژوهشگران موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل ابداع شده است، به کاربران دولتی اجازه می دهد تا متغیرهای مختلفی را برای مساعدت با مکان یابی شکاف ها در واکنش نسبت به سیل در کشور خود تنظیم کنند.
این ابزار همین طور می تواند در برنامه ریزی های برای توسعه همه چیز در آینده بعنوان مثال ساخت یا ارتقای زیرساخت ها یا توسعه کشاورزی، برمبنای خطرات ناشی از سیل مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته پژوهشگران سازمان ملل، این ابزار حالا موفق شده است از سیل های سراسر جهان از سال ۱۹۸۵ تا کنون نقشه های دقیقی تهیه نماید. این ابزار بوسیله اینترنت نقشه سیل ها را با وضوح ۳۰ متر - در سطح خیابان به خیابان - تهیه می کند و نسخه ای برای برنامه ریزی آتی در اختیار کاربران تجاری، مانند شرکت های بیمه، قرار می دهد.
سازمان ملل اعلام نمود: این ابزار برای شناسایی نهادهای آبی دائم و موقت، از موتور جستجوی «گوگل ارث» همراه با داده های Landsat مربوط به سال ۱۹۸۵ استفاده می نماید. در مجموع، این داده ها نقشه مفصلی از طغیان سیل در دهه های اخیر، با هم پوشانی های موجود از جمعیت، ساختمان ها و کاربری زمین ارائه می دهد.
به گفته پژوهشگران دانشگاه سازمان ملل، این ابزار جدید همین طور سیل های جدید را بلافاصله بعد از وقوع ثبت می کند تا تازه ترین نقشه ها را برای ارزیابی آثار کلی سیل و برنامه ریزی های آتی عرضه نماید.
مطالعه ای که توسط پژوهشگران سازمان ملل انجام شد نشان داد نقشه هایی که با بهره گیری از این ابزار در کمتر از یک دقیقه تهیه شده اند، در مقایسه با وقوع سیل های ثبت شده در استرالیا، بنگلادش، کانادا، کامبوج، هند، موزامبیک، سریلانکا و تایلند، ۸۲ درصد دقت داشتند.
به گفته محمود، این ابزار می تواند به برآورد نرخ بیمه مربوط به حوادث، خسارات جانی و اقتصادی ناشی از سیل و اختلالات احتمالی زنجیره تامین کمک نماید.

1400/07/15
14:15:22
5.0 / 5
584
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , ابزار , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
Link website