ساخت دستگاه پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیشتر از 2 هفته

ساخت دستگاه پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیشتر از 2 هفته

پژوهشگران کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه ESL نوینی شدند که با استفاده از میدان مغناطیسی مبادرت به پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیشتر از ۲ هفته می کند. این روش کاهش هزینه های دور ریز شیر و ذخیره سازی منابع مالی ۱۹۰۰ میلیارد تومانی در سال بدنبال خواهد داشت.


به گزارش روز جمعه ایرنا، پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با همکاری یکی از مرکز تحقیقاتی صنایع شیر برای اولین بار در کشورمان موفق به طراحی و ساخت دستگاه ESL نوینی شدند که با استفاده از میدان مغناطیسی مبادرت به پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیشتر از ۲ هفته بدون تغییر در مزه رنگ و خواص می کند.
دکتر محمد رستمی مدیر پروژه های آزمایشگاه فناوری های پیشرفته شبیه ساز دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه در مورد اهمیت این پروژه و خصوصیت دستگاه طراحی شده اظهار داشت: تولید شیرهای ESL با استفاده از شوک حرارتی ۱۲۴ درجه سانتیگرادی انجام می گیرد که این امر باعث از بین رفتن مواد مغذی شیر و افزایش هزینه های تولید می شود.
وی اضافه کرد: در حالیکه با این روش جدید، شیر ESL بعد از گذشت از یک میدان مغناطیسی متغیر و با حرارتی بسیار کمتر از ۱۲۴ درجه سانتیگراد و با کاهش هزینه تولید در مقیاس صنعتی تولید می شود.
رستمی می گوید: این روش و شیر تولیدی آن مطابق با استانداردهای جهانی است و آزمایشگاه سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت شیر تولیدی از این فرایند را مورد تایید قرارداده است.
وی تصریح کرد: توسعه این روش تولید شیر سبب کاهش هزینه های دور ریز شیر و ذخیره سازی منابع مالی در حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال برای شرکتهای تولید کننده شیر می شود که خود این امر باعث کاهش قیمت شیر در حدود ۱۷ درصد برای مصرف کنندگان خواهد شد.
وی اظهار داشت: این پروژه از جانب یک شرکت فعال در صنایع لبنی در چارچوب یکی از پروژه های دانش بنیان سازی و توسعه فناوری در کشور با همکاری دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.
بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، فرایند تولید فرآورده های لبنیات برای بیماران آلزایمری هم یکی دیگر از طرح های مشترک این گروه صنعتی با اساتید و متخصصین این دانشگاه است.
این پروژه با مدیریت دکتر حمیدرضا مومنی (عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر - گروه کنترل)، دکتر محمد رستمی (مدیر پروژه های آزمایشگاه فناوریهای پیشرفته شبیه ساز- دانشکده برق و کامپیوتر - گروه کنترل) و با همکاری تعدادی از فارغ التحصیلان و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه در چارچوب قراردادی پژوهشی فی درخلال معاونت پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس و یک شرکت فعال در صنایع لبنی انجام شد.



منبع:

1400/04/27
11:19:23
5.0 / 5
722
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
Link website