تبدیل پلاستیك به پارچه رطوبت گیر

تبدیل پلاستیك به پارچه رطوبت گیر

لینک وبسایت: پژوهشگران راهکار جدیدی برای تبدیل پلاستیک به منسوجات پوشیدنی رطوبت گیر ابداع نموده اند که می تواند به کاهش مشکل در حال افزایش آلودگی پلاستیک در کره زمین کمک نماید.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، تمام کوشش های قبلی برای ساخت منسوجات پلاستیکی در نتیجه ناتوانی پلی اتیلن در دفع و تبخیر رطوبت با مشکل مواجه گشته اند، اما حالا پژوهشگران دانشگاه MIT از پلی اتیلن الیافی ساخته اند که آب را سریعتر از پنبه، نایلون، پلی استر و سایر منسوجات معمولی جذب و تبخیر می کند.
این پژوهشگران امیدوارند فناوری آنها انگیزه ای برای بازیافت پلاستیک شود. آنها این پارچه های پلاستیکی را بیش از یک چاره برای حل مشکل آلودگی پلاستیکی می دانند و اظهار می دارند که پارچه های پلاستیکی ابداعی آنها در طول چرخه عمر خود نسبت به پارچه های پنبه ای و نایلونی سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند.
پلی اتیلن متداول ترین پلاستیک در جهان است. مولکول های هیدروژن کربن آن زنجیرهای «تفلونی مانندی» می سازند که در مقابل اتصال با آب و سایر مولکول ها مقاومت می کنند.
پیشتر گفته می شد پارچه پلی اتیلنی ممکنست شما را خُنَک نگه دارد، اما به سبب رد آب، قادر به جذب آب و عرق نیست و بنا بر این بعنوان یک پارچه کارآمد نخواهد بود.
اما این پژوهشگران با بهره گیری از تولید استاندارد منسوجات، پودر پلی اتیلن را به الیاف نازک تبدیل کردند. آنها از کشف اینکه این رویه ساخت الیاف موجب شد پلی اتیلن بطور ضعیفی آب دوست شود - یعنی مولکول های آب را جذب نماید، اما آنرا دفع نکند - متعجب شدند.
برای ایجاد منسوجات پوشیدنی، پژوهشگران الیاف خودرا باردیگر به داخل دستگاه «اکسترودر» وارد کردند و فیبرهای مختلفی را به نخ هایی تبدیل کردند که می توانند به هم بافته شوند. الیاف ذوب شده نخ هایی را تولید می کنند که توانایی جذب و به دام انداختن رطوبت جذب شده در سطح نخ را دارند.
ماشین های اکسترودر با کاربردهای متنوع به طور گسترده در صنعت لاستیک و پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرند.
مدل های کامپیوتری و تغییراتی در روند تولید نشان دادند که می توان با تغییر قطر و ترتیب الیاف آن، توانایی فتیله سازی نخ را بهبود بخشید. بااینکه توانایی فتیله سازی مواد بعد از چندین بار خیس شدن کاسته می شود، اما پژوهشگران متوجه شدند که خاصیت های فتیله سازی آنرا می توان با اصطکاک و نور فرابنفش تازه کرد.
مشروح این مطالعه در مجله Nature Sustainability انتشار یافته است.



منبع:

1399/12/27
11:26:32
0.0 / 5
957
تگهای خبر: فناوری , كاربر , كامپیوتر , هك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
Link website