مجلس دهم چگونه پدیدآوردندگان آثار هنری و فكری را بی دفاع كرد

مجلس دهم چگونه پدیدآوردندگان آثار هنری و فكری را بی دفاع كرد

به گزارش لینك وبسایت مجلس دهم با عدم تمدید قانون پشتیبانی از مالكیت فكری و معنوی قبل از جایگزینی قانونی جدید پدیدآوردندگان آثار هنری و فكری و هنرمندان را بی دفاع از حفظ حق خود و دستگاه قضا را ناتوان از احقاق حق آنان كرد؛ هر چند برخی نمایندگان در آن دوره تلاش بسیاری برای تصویب قانون جدیدی در این عرصه كردند، اما در عمل بدون تصویب این قانون كه به صحن ارجاع شده بود مجلس دهم به پایان رسید.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، اجرای قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علایم تجاری مصوب بهمن ماه سال ۸۶ بعد از تمدید چندین ساله از جانب نمایندگان مجلس دهم در سال ۹۶ متوقف گردید و به امید عرضه لایحه ای بهتر از جانب دولت دیگر دیگر تمدید نشد، در این سالها نبود یک قانون کارآمد خسارات زیادی را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده بود تا اینکه لایحه پشتیبانی از مالکیت فکری در تیر ۱۳۹۸ در مجلس اعلام وصول شد؛ این لایحه با هدف پشتیبانی از حقوق پدیدآورندگان آثار فکری و هنری همزمان در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بعنوان کمیسیون اصلی و بخشی از آن در کمیسیون فرهنگی مجلس دهم بعنوان کمیسیون فرعی مورد بررسی قرار گرفته بود؛ بررسی این لایحه در کمیسیون فرهنگی در مهرماه سال ۹۸ و در کمیسیوت حقوقی و قضایی مجلس در آبان ۹۸ به اتمام رسید، اما بررسی و تصویب آن در صحن علنی در واپسین روزهای مجلس دهم دستخوش خانه تکانی بهارستانی ها قرار گرفت و زمانی به بررسی و تصویب آن در مجلس دهم اختصاص داده نشد.
حسن نوروزی نماینده مجلس یازدهم که در مجلس دهم در کسوت سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس فعالیت می کرد و یکی از نمایندگانی است که به دنبال به نتیجه رسیدن این لایحه بود، در اینباره و امکان به نتیجه رسیدن این لایحه اظهار داشت: بررسی این لایحه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم به اتمام رسیده بود، به صحن مجلس ارجاع داده شد اما زمانی جهت بررسی آن اختصاص داده نشد.
وی ادامه داد: حکایت بررسی و تصویب این لایحه در مجلس جدید حکایت روز از نو و روزی از نو خواهد بود، چون که باید از نمایندگان امضا جمع نماییم تا این لایحه را در مجلس یازدهم به بحث و بررسی بگذاریم، در واقع این لایحه باید بار دیگر در کمیسیون بررسی شود و سپس به صحن مجلس برود و روند عادی خویش را بپیماید.
با عنایت به اظهارات نوروزی بی قانونی در این عرصه تا زمان تصویب قانونی جدید ادامه خواهد داشت و آن چه صرفاً می تواند در بین راهروهای محکمه دستی از خسارت دیدگان این حوزه بگیرد فقط یک قانون کارآمد است.
در همان زمان بررسی این لایحه در مجلس دهم یحیی کمالی پور نائب رئیس وقت کمیسسون حقوقی و قصایی مجلس دهم به ایسنا اظهار داشته بود: قانون مالکیت فکری و معنوی پیشین حتی در زمان وجود هم کارایی لازم را نداشت، می طلبید که ما در این عرصه قانونی متناسب با نیازهای جامعه امروزه تدوین نماییم. به نظر نمی رسد حداقل بحرانی در حوزه مالکیت فکری و معنوی داشته باشیم، ولی این مورد یک لزوم است که هرچه سریع تر هم قانون جامع و شاملی را تصویب نماییم و هم با تصویب این قانون شرایطی ایجاد شود که هم نیازهای حال و نیازهای آینده را تأمین کند و هم در کنار آن اگر شخصی در این زمان به علت خلاء قانونی در این عرصه متضرر شده باشد بتواند طرح دعوا کند و نهایتا به حقوق خود برسد.
او همینطور بیان کرده بود: اگر ما آن قانون گذشته را تمدید می کردیم شاید اراده اصلاح و تصویب قانون جدید کمتر می شد؛ از طرفی آن قانون گذشته به میزانی مشکلات داشت که نبودش بهتر از بودنش بود؛ یعنی بهتر است در این عرصه قانونی نباشد تا آن قانون گذشته با آن همه مشکلات تمدید و اجرایی شود.
علیرغم تمام پیگیریها و تلاش کمیسیون حقوقی و قضایی و کمیسیون فرهنگی در مجلس دهم امروز این لایحه باید در بهارستان کار خویش را از خانه اول آغاز کند؛ آن هم در صورتیکه نمایندگان مجلس یازدم مطرح شدن چنین لایحه ای را ضروری بدانند.
اما واقعا تمدید نکردن قانون پیشین تا به نتیجه رسیدن قانونی جدید امری لازم بود که بی قانونی را به وجود قانونی هر چند ناقص ترجیح دادیم؟ نبود قانون در این حوزه می تواند درسی باشد برای مجلس یازدهم که از تکرار این روند خودداری کند و در عین حال هشیاری هیات رییسه را می طلبد که قانونی که چندین سال توسط نمایندگان در کمیسیون چکش کاری می شود را تعیین تکلیف کنند.






منبع:

1399/05/09
22:53:05
5.0 / 5
1350
تگهای خبر: وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
Link website