استفاده 74 درصدی کاربران ایرانی از فیلترشکن
لینک وبسایت: در نشست علمی «زیست بوم دیجیتال ایرانیان؛ یافته های یک نظرسنجی» که به همت مرکز افکارسنجی دانشجویان جهاددانشگاهی(ایسپا) برگزار گردید، یافته هایی از نظرسنجی اخیر این مرکز از کابران اینترنت درباب رسانه های اجتماعی و فناوری های ارتباطی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از خبر آنلاین و بر طبق گزارش ایسنا، نشست علمی «زیست بوم دیجیتال ایرانیان؛ یافته های یک نظرسنجی ملی» با حضور دکتر احسان چیت ساز معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات، دکتر هادی خانیکی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر آرش وکیلیان مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی مرکز ملی فضای مجازی، محمد رهبری پژوهشگر شبکه های اجتماعی و مشاور وزیر ارتباطات، ابراهیم شیرعلی رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) و تعدادی از اهالی رسانه و با همکاری گروه افکار عمومی انجمن جامعه شناسی ایران به میزبانی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) جهاددانشگاهی برگزار شد.
در آغاز این جلسه معصوم آقازاده معاون پژوهشی ایسپا گزارشی درباره ی یافته های نظرسنجی ملی با مبحث نگرش کاربران اینترنتی در مورد شبکه اجتماعی و فناوری های ارتباطی عرضه کرد و اظهار داشت: این نظرسنجی در بازه زمانی ۲۵ تا ۳۱ خردادماه ۱۴۰۵ به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) انجام شده است.
وی ادامه داد: سوال درباره ی استفاده از اینترنت، مدت زمان استفاده، میزان استفاده از شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی و... همچون پرسشهایی بوده که در این نظرسنجی از جامعه هدف مورد سوال قرار گرفت.
معاون پژوهشی ایسپا افزود: طبق نظرسنجی انجام شده، ۵۷.۶ درصد مردم مخالف قطعی اینترنت در شرایط بحرانی بودند و ۳۵.۱ درصد این تصمیم را درست دانسته اند. همینطور حدود ۷۴ درصد اعلام نمودند که از فیلترشکن بهره برده اند و میزان آشنایی استفاده از هوش مصنوعی به شکل تخصصی ۸ درصد بوده است.
در ادامه دکتر احسان چیت ساز معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات با اشاره به نظرسنجی اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) سخنان خویش را باتوجه به مسأله روش شناسی درباره ی اینترنت در ایران اظهار نمود: نرخ مشارکت در پژوهشی که ایسپا انجام داده ۴۳ درصد است و با آنکه برخی افراد علاقه ای به پاسخ دادن درباره ی اینترنت ندارند و یا زنان خانه دار و اتفاقات در ارتباط با قطع اینترنت پارسال در آن دیده نشده است، اما می توان بخشی از دیدگاه های مردم را در نتایج آن مشاهده کرد.
وی به مبحث فیلترینگ اینترنت در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: هرچند مرکز ملی فضای مجازی اعلام نموده که با سیاست فیلترینگ موافق نیست و این رویکرد جای خوشوقتی دارد اما در عمل بر مبنای نتایج این نظرسنجی می بینیم ۷۴.۴ درصد کاربران اینترنت از فیلترشکن استفاده می نمایند و این سیاست دور زده می شود که این روند نتایج مخربی برای اقتصاد و امنیت ملی دارد.
نقش پررنگ اینترنت در زندگی مردم
دکتر چیت ساز با انتقاد از این که سیاست فیلترینگ تبعات امنیتی و اجتماعی بالایی دارد، افزود: ایجاد دسترسی های خاص برای گروهی از مردم احساس تبعیض بوجود آورده است که می تواند مردم را عصبانی تر و ناراضی تر کرده و شکاف درون جامعه را بیشتر کند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این که بر اساس نظرسنجی ایسپا جهاددانشگاهی ۶۷.۷ درصد مردم از فیلترشکن مجانی استفاده می نمایند، عنوان کرد: اغلب کاربرانی که از فیلترشکن مجانی استفاده می نمایند، در ارتباط با ایرانسل است و میزان تهاجمات سایبری از اپراتوری که فیلترشکن مجانی بیشتری دارد، نسبت به اپراتور دیگر بیشتر است.
وی به درخواست ۵۶.۹ درصدی کاربران برای افزایش سرعت اینترنت اشاره نمود و تحقق آنرا نیازمند سرمایه گذاری در زیرساخت ها دانست.
معاون وزیر ارتباطات اشاره کرد: زمانی که همراه اول در بورس ارائه شد، ۲۰ میلیارد دلار ارزش داشت اما ارزش آن حال به ۴۰۰ میلیون دلار کاسته شده است که این کاهش بیشتر از هرچیز ناشی از عدم سودآوری هسته اقتصاد دیجیتال است.
دکتر چیت ساز با اعلان اینکه در کنار اینترنت فیلتر شده، اینترنتی با پایین ترین نرخ ممکن به کاربران عرضه می شود که این روند با روح توسعه اقتصاد دیجیتال هماهنگی ندارد، اظهار داشت: آیا مجوعه ۴۰۰ میلیون دلاری م تواند یک پروژه ۵ میلیارد دلاری را تأمین مالی کند؟ پاسخ مشخص است و بنابراین است که اقتصاد دیجیتال ما هر روز بیشتر آب می رود.
وی به کاهش هسته اتصال دیجتال در کشور هم استناد کرد و اظهار داشت: هسته اتصال دیجیتال از ۷۹ صدم درصد داخلی به ۷۴ صدم درصد کاسته شده برای اینکه تقاضا برای آن رشد داشته اما زیرساخت ها توسعه نیافته اند.
چیت ساز بخشی از کاهش کیفیت اینترنت در ایران را ناشی از فرسودگی زیرساخت ها دانست و اظهار داشت: قطع اینترنت سبب شد تا ۴۳ درصد مردم با استارلینک آشنا گردند و حتی نظرسنجی ایسپا جهاددانشگاهی نشان داده است که ۵۰ درصد مشارکت کنندگان تمایل به استفاده از آن داشتند که رقم شوکه کننده ای است و نشان داده است سیاست قطعی اینترنت اشتباه بوده است.
معاون وزیر ارتباطات افزود: استفاده از اینترنت در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال بالای ۹۰ درصد و بزرگسالان ۷۶ درصد است در روستاها میزان استفاده کمتر است که باید پروژه توسعه اینترنت به روستاها را با سرعت بیشتری طی نماییم و باید بسمت راهکارهای ترکیبی برویم که دسترسی خانوارهای روستایی به اینترنت بیشتر شود.
چیت ساز به انتقال خدمات دولت به پلت فرم های داخلی اشاره نمود و اظهار داشت: این کار سبب اقبال بیشتر به پلت فرم های بومی شده است که نشان داده است سیاست جایگزین بهتری است و سیاست تعرفه ای هم جهت استفاده بیشتر از پلت فرم های داخلی خواهد بود.
وی با اشاره به این که ۶۱ درصد مردم با دسترسی عده ای خاص به اینترنت آزاد مخالفند، اظهار داشت: نتایج این نظرسنجی نشان داده است که سیاست گذار خودش تابع قوانینی که برای محدودیت مردم وضع کرده، نیست؛ وقتی یک سیاست به طور گسترده در تمام کشور دور زده می شود، در عمل مشروعیتی برای آن سیاست باقی نمی گذارد.
چیت ساز اشاره کرد: مخالفت مردم با قطعی اینترنت در زمان جنگ از مخالفت با قطعی اینترنت در زمان اعتراضات نشان داده است مردم بین این دو مبحث تفکیک قائل هستند؛ جوانان، تحصیلکرده ها و شهرنشینان مخالفت بیشتری با قطعی اینترنت دارند.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه اشاره کرد: اینترنت زیرساختی است که ۲۰.۳ درصد معیشت پاسخ دهندگان در این نظرسنجی به آن وابسته است و نشان داده است نقش پررنگی در زندگی مردم دارد و نباید به آسانی بسمت قطع آن برویم.
چیت ساز با انتقاد از این که برخی ضد هر حرکت اصلاحی برای حکمرانی اینترنت اقدام می کنند اشاره کرد: اینترنت نیازمند طرح تحول جدی است تا بتواند هم کیفیت اینترنت را برای مردم به شکل مطلوب فراهم آورد و هم کیفیت دسترسی را با سیاست هوشمندانه تری تغییر دهد، به همین دلیل سیاست گذار باید مراقب تصمیماتی که دراین خصوص می گیرد باشد.
قطعی اینترنت و مهاجرت مخاطبان به شبکه های اجتماعی داخلی
در ادامه دکتر محمد رهبری پژوهشگر شبکه های اجتماعی و مشاور وزیر ارتباطات در ارتباط با نظرسنجی ایسپا از نظر استفاده از اینترنت توضیحاتی عرضه کرد و اظهار داشت: از این نظر شکاف معناداری بین زنان و مردان وجود ندارد و بیشتر اختلاف بین رده سنی استفاده از آن است که بیشتر استفاده کنندگان از اینترنت زیر ۵۰ سال هستند و از این منظر نوعی شکاف دیجیتال احساس می شود.
وی در ارتباط با قطعی اینترنت در دوره اخیر اظهار داشت: بعد از اتصال اینترنت در این دوره مراجعه مردم به شبکه های اجتماعی رشد معناداری داشته و استفاده مردم از پیام رسان روبیکا رشد ۶۸ درصدی داشته است به این معنا که مهاجرت مخاطبان بسمت شبکه های اجتماعی داخلی بوده است. هرچند که بازهم از شبکه های خارجی هم بهره برده اند.
دکتر رهبری در مورد میزان اعتماد مردم به اخبار شبکه های داخلی اظهار داشت: در این خصوص اعتماد بیشتری نسبت به پیام رسان ها و اخبار داخلی وجود دارد. همینطور دو سوم مردم اعتقاد داشته اند که اینترنت نباید در شرایط جنگ و بحران قطع شود.
وی ادامه داد: نتایج این نظرسنجی نشان داده است که حس خشم و عصبانیت همچون احساساتی است که ۴۷ درصد مردم با قطعی اینترنت به آن گرفتار می شوند که مبحث مهمی است و باید مورد توجه قرار گیرد.
مشاور وزیر ارتباطات در ارتباط با تاثیر قطع اینترنت بر معیشت مردم هم توضیحاتی عرضه کرد و اظهار داشت: ۲۷ درصد مردم اعلام نموده اند که با قطعی اینترنت گرفتار لطمه اقتصادی می شوند و این مساله بر مردان تاثیر بیشتری داشته است. همینطور هرچه استفاده از فیلترشکن افزایش یابد، ناامنی در شبکه اینترنتی بوجود آمده که به امنیت ملی هم لطمه می رساند. هزینه ای که برای اینترنت صرف می شود به شکل ماهیانه بین ۱۱ تا ۱۵ همت است و مبین سود نهفته در فروش فیلترشکن است و این مساله باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
رهبری با اعلان اینکه نیازمند ارزیابی مجدد در مورد سیاستهای اعمال فیلترینگ هستیم اظهار داشت: با این روند و افزایش استفاده از اینترنت استارلینک باعث لطمه به حکمرانی دیجیتال می شود. ۶۷ درصد از آنهایی که استارلینک را می شناسند تمایل به استفاده از آن دارند و این مساله خطر جدی برای امنیت ملی است.
رشد استفاده از داده های داخلی
در قسمت دیگری از این جلسه علمی دکتر آرش وکیلیان مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی مرکز ملی فضای مجازی، به بررسی نتایج نظرسنجی ایسپا از نظر حکمرانی فضای مجازی پرداخت و اظهار داشت: این یافته ها نشان داده است که تعداد کل کاربران در استفاده از رسانه های اجتماعی به سطح قابل مقایسه ای رسیده است.
وی استفاده کنندگان از اینترنت را به ۶ گونه رفتاری تقسیم کرد و اظهار داشت: هر یک از این گونه ها خصوصیات خاص خویش را دارند و به صورت مثال بعضی از گونه ها سواد دیجیتال بالایی داشته و برخی دیگر ملی گرایی بیشتری در آنها نمود دارد.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی مرکز ملی فضای مجازی با اعلان اینکه باتوجه به داده های نظرسنجی ایسپا با رشد استفاده از داده های داخلی مواجه بودیم اظهار داشت: بر طبق این نظرسنجی داده های خارجی هم افت نداشته است. همینطور علت عدم استفاده از شبکه های داخلی، شبکه ارتباطی فرد و عدم اعتماد آنها بوده است و یکی از علل اصلی استفاده از شبکه های خارجی کیفیت بالای آنهاست.
وی از نحوه طراحی سوالات نظرسنجی انتقاد و درباره ی وابستگی اقتصادی کاربران به رسانه های اجتماعی عنوان کرد: باید در طراحی سوالات، مشکلات ناشی از قطعی اینترنت در زندگی کاربران لحاظ می شد.
وکیلیان اظهار داشت: مصوبه قطع اینترنت در شرایط بحران از طرف شورای عالی امنیت ملی (شعام) اعمال می شود و در شورای عالی فضای مجازی بحث بر قطع اینترنت نیست.
نیازمند بازاندیشی در مورد فهم اینترنت
در ادامه این جلسه علمی دکتر هادی خانیکی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد یافته های نظرسنجی ایسپا عنوان کرد: مبحث زیست دیجیتال که امروز در کانون توجهات قرار گرفته، نیازمند بازاندیشی در مورد فهم اینترنت در ایران هستیم، چونکه این مسأله یک بحث سیاسی نیست.
وی ادامه داد: مطالعه نتایج نظرسنجی ایسپا نشان داده است که برای رصد اجتماعی امروز ایران، فصل مشترک هایی وجود دارد و اعتماد مخاطبان در هر امری نسبت به سیاست گذاران مهم می باشد.
دکتر خانیکی اظهار داشت: شبکه های اجتماعی به یکی از زمینه های اصلی حیات اجتماعی تبدیل گشته و نباید آنرا یک توصیف آماری دانست، بلکه نشانه تحول ساختاری در جامعه ایران است. امروز اینترنت یک وسیله جانبی برای سرگرمی نیست و در متن زندگی اجتماعی قرار دارد که این نگرش سنجی هم مبین آن است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: اینترنت زیرساختی است که ماهیت فنی دارد اما به آثار و نتایج اجتماعی آن باید بیشتر توجه کرد و سیاستگذاری ها باید از وصل یا قطع بودن آن فراتر برود. شبکه های اجتماعی موجب می شوند صداهایی که در چارچوب های رسمی کمتر شنیده می شوند را در معرض شنیده شدن قرار دهند.
دکتر خانیکی بر تاثیر فناوری در بازآرایی قدرت تاکید کرد و اظهار داشت: در تجربه زیست دیجیتال اعتماد سرمایه اولیه است، چونکه اگر کاربران به اطلاعات سیاست گذاران اعتماد نداشته باشند، قدرت آنها کاسته می شود. ازاین رو اهمیت اینترنت در شرایط بحرانی بیشتر است و احساس ارتباط و تداوم زندگی در کاربران را بیشتر می کند.
وی با اشاره به مخالفت ۶۶ درصدی کاربران با قطع اینترنت اظهار نمود: این امر نشان داده است که اینترنت را در شرایط بحرانی یکی از نیازهای اساسی خود می دانند و امنیت با جامعه کنشگر بیشتر تأمین می شود. مسأله این است که نباید امنیت را به ارتباطات فنی محدود نماییم. سیاستی موفق است که زبان مشترک داشته باشد و زبان مشترک در اینجا چیزی جز داده نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با برشمردن چند راهکار برای از بین بردن شکاف میان سیاستهای رسمی و غیررسمی اظهار داشت: به رسمیت شناختن اینترنت در زیست اجتماعی، سیاستگذاری بر مبنای نیاز امروز مردم ایران، مقطعی نبودن و ارزیابی اجتماعی از تصمیمات سیاستگذاری همچون این راه حل ها است.
دکتر خانیکی با اعلان اینکه به سیاستی نیاز داریم که سیاست را در مقابل امنیت قرار ندهد اظهار داشت: نباید بی اعتمادی رسانه ای را با کنترل پاسخ داد. مهم معتبر شدن است که با شفافیت به دست می آید. زیست دیجیتال را نمی شود با تصمیم های غیر دیجیتال اداره کرد.
شایان ذکر است، در نشست «زیست بوم دیجیتال ایرانیان؛ یافته های یک نظرسنجی»، تعدادی از یافته های نظرسنجی اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان جهاددانشگاهی از کابران اینترنت درباب شبکه های اجتماعی و فناوری های ارتباطی مطرح و بررسی گردید.
گفتنی ست؛ مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در فاصله زمانی ۲۵ تا ۳۱ خردادماه یک نظرسنجی ملی به سفارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با عنوان «سنجش نگرش کاربران اینترنت در مورد شبکه های اجتماعی و فناوری های ارتباطی» میان ۴۰۶۰ نفر از کاربران اینترنت به شیوه مصاحبه حضوری انجام داده است که این تعداد کاربران از بین ۴۵۴۵ نفر از افراد بالای ۱۵ سال ساکن در مناطق شهری و روستایی کشور انتخاب شده است. یعنی طبق نتایج نظرسنجی، می توان گفت ۸۹.۳ درصد مردم (۴۰۶۰ نفر) از اینترنت استفاده می نمایند و ۱۰.۷ درصد استفاده نمی کنند.
استفاده ۴ ساعته کاربران از اینترنت در طول روز
یافته های زیر در ارتباط با کاربران اینترنت است:
از نظر مدت زمان استفاده از اینترنت ۲۲.۶ درصد روزانه ۱ ساعت و کمتر، ۱۹ درصد بین ۱ تا ۳ ساعت، ۲۴.۷ درصد ۳ تا ۵ ساعت و ۳۲.۴ درصد ۵ ساعت و بیشتر از اینترنت استفاده می نمایند. بطور متوسط مدت زمان استفاده روزانه کاربران از اینترنت برابر با ۴ ساعت و ۳ دقیقه است.
در مورد مدت زمان استفاده کاربران اینترنت از شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی، ۲۵.۲ درصد ۱ ساعت و کمتر و ۱۶.۲ درصد بین ۱ تا ۳ ساعت، ۱۴.۸ درصد بین ۳ تا ۵ ساعت و ۱۳.۹ درصد ۵ ساعت و بیشتر در روز از شبکه های اجتماعی خارجی استفاده می نمایند.
گفتنی است که ۲۸.۴ درصد کاربران اینترنت اصلا از شبکه های اجتماعی خارجی استفاده نمی کنند. میانگین مدت زمان استفاده روزانه کاربران از شبکه های اجتماعی خارجی ۲ ساعت و ۵ دقیقه است. همینطور نتایج بررسی مدت زمان استفاه از شبکه های اجتماعی داخلی به صورتی است که ۴۳.۲ درصد کاربران روزانه ۱ ساعت و کمتر از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده می نمایند.
۱۸ درصد کاربران اینترنت اصلا از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده نمی کنند. میانگین استفاده روزانه کاربران از شبکه های اجتماعی خارجی ۱ ساعت و ۳۷ دقیقه است.
بیش از ۵۵ درصد از شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی استفاده می کنند
در مجموع بررسی میزان استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی نشان دهنده اینست که ۵۵.۹ درصد هم از شبکه های اجتماعی داخلی و هم از شبکه های اجتماعی خارجی استفاده می نمایند. ۱۵.۶ درصد کاربران اینترنت فقط از شبکه های اجتماعی خارجی، ۲۴ درصد فقط از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده می نمایند.
عصبانیت ۴۶ درصد کاربران از قطعی اینترنت
درباب قطعی اینترنت بین الملل در دوران جنگ ۴۷.۱ درصد از کاربران گفته اند که قطعی اینترنت اصلا باعث عصبانیت آنها نمی شد، یا به میزان کمی آنها را عصبانی می کرد. ۴۶.۱ درصد کاربران را به میزان زیاد و خیلی زیادی عصبانی می کرد.
از طرف دیگر، ۶۳.۷ درصد کاربران بازگشایی مجدد اینترنت بین الملل بعد از جنگ اخیر را تصمیم خیلی درستی می دانند. ۳۸.۸ درصد کاربران برقراری ارتباط با دوستان و خانواده و ۳۳.۶ درصد سرگرمی و موسیقی، تماشای فیلم و کلیپ، طنز و... و ۲۹.۶ درصد کار و ایجاد درآمد را همچون مواردی در زندگی خود دانسته اند که اگر اینترنت بین الملل وصل نمی شد با مشکل مواجه می شدند.
همینطور ۳۹.۲ کاربران اظهار کرده اند که در صورت قطعی اینترنت اخبار را بطور معمول از صدا و سیما ۲۱.۳ درصد بوسیله شبکه های اجتماعی داخلی مانند بله و ایتا، ۱۴.۵ درصد بوسیله شبکه های ماهواره ای پیگیری می کنند.
استفاده ۷۴ درصدی از فیلترشکن
در قسمت دیگری از نظرسنجی دیدگاه کاربران در مورد فیلترشکن و میزان استفاده از آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که رفع فیلتر شبکه های اجتماعی برای ۴۰.۳ درصد کاربران اصلا اهمیتی ندارد و یا اهمیت آن کم است. برای ۵۱.۸ درصد کاربران رفع فیلتر شبکه های اجتماعی به میزان زیاد و خیلی زیادی مهم می باشد. در مورد اولویت بندی شبکه های اجتماعی جهت رفع فیلترینگ، ۴۷.۸ درصد کاربران اینستاگرام، ۲۰.۹ درصد تلگرام و ۸.۴ درصد یوتیوب را به ترتیب بعنوان اولویت های رفع فیلترینگ اعلام نموده اند. ۷۴.۴ درصد کاربران اینترنت از فیلترشکن استفاده می نمایند. ۶۶.۷ درصد از فیلترشکن مجانی استفاده می نمایند. ۶۶.۷ درصد از فیلترشکن مجانی استفاده می نمایند.
در بحث سیاستگذاری در حوزه اینترنت و شبکه های اجتماعی هم دیدگاه کاربران مورد بررسی قرار گرفته است. ۷۲.۳ درصد از کاربران اینترنت اصلا از سرعت اینترنت در ایران رضایت ندارند و یا به میزان کمی رضایت دارند. بدین سان ۵۶.۹ درصد از کاربران اینترنت بیان کرده اند اگر بخواهند برای اینترنت و شبکه های اجتماعی سیاستگذاری کنند، اولویت اول آنها افزایش سرعت اینترنت خواهد بود. ۶۱.۱ درصد از کاربران اینترنت با دسترسی آزاد و بدون فیلتر برخی مقامات و مسئولان به اینترنت مخالف و ۲۴.۶ درصد با آن به اینترنت موافق بوده اند.
وابستگی اقتصادی ۲۰ درصدی کاربران به اینترنت
حوزه اقتصاد دیجیتال از دیگر موضوعات مورد بررسی در این نظرسنجی بوده است. بر طبق یافته ها، ۴۳.۵ درصد از کاربران اینترنت گفته اند درآمد و معیشت آنها اصلا به اینترنت و شبکه های اجتماعی وابسته نیست. در مقابل معیشت ۲۰.۳ درصد کاربران اینترنت به میزان زیاد و خیلی زیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی وابسته است. این میزان برای ۹.۳ درصد در حد متوسط و برای ۲۵.۸ درصد در حد کم بوده است. ۵۸ درصد از کاربران اینترنت اعتقاد دارند کسب وکارهای اینترنتی سبب ایجاد موقعیت های شغلی جدید در اقتصاد کشور می شود.
همینطور ۴۵ درصد تأثیر کسب و کارهای اینترنتی بر اقتصاد کشور را افزایش رفاه مردم و ۳۰.۲ درصد افزایش درآمد دولت می دانند. ۱۹.۲ درصد هم به کاهش هزینه های دولت و ۱۷.۱ درصد به کاهش موقعیت های شغلی اشاره کرده اند.
بررسی انجام کارهایی اینترنتی کاربران در یک سال قبل نشان داد که ۵۷.۱ درصد از کاربران اینترنت در یک سال اخیر بوسیله اینترنت، خرید آنلاین/ اینترنتی و ۵۵.۵ درصد از حمل و نقل آنلاین (اسنپ و تپسی) بهره برده اند. آموزش مجازی (۳۷.۹ درصد)، رزرو بلیط، هتل و بومگردی (۱۷.۹ درصد) و نظافت و تعمیرات (۸.۹ درصد) در مراتب بعدی قرار گرفته اند. به طورکلی، ۲۷.۶ درصد از کاربران اینترنت معتقد بودند برنامه هایی مثل اسنپ، تپسی، دیجی کالا، فیلیمو به میزان زیاد یا خیلی زیاد نیازهای روزانه آنها را برطرف می کنند.
استفاده تخصصی از هوش مصنوعی؛ فقط ۷ درصد!
در مورد میزان آشنایی و استفاده کاربران اینترنت از هوش مصنوعی، ۳۷.۶ درصد آنها اصلا با ابزارهای هوش مصنوعی آشنا نیستند. ۲۵.۴ درصد فقط اسم آنرا شنیده اند. ۲۹ درصد تا حدودی می توانند از آن بهره گیرند و ۷.۹ درصد به شکل تخصصی و حرفه ای از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می نمایند. در بین تمام کاربرانی که در اینترنت از هوش مصنوعی کمک می گیرند ۹۰.۳ درصد از آنها از ابزار چت جی بی تی استفاده می نمایند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در بین تمام کاربرانی که در اینترنت از هوش مصنوعی کمک می گیرند، ۵۱.۱ درصد برای کسب اطلاعات عمومی، ۴۴.۱ درصد برای آموزش و مهارت آموزی، ۳۸.۷ درصد برای تدوین عکس و ویدئو و ۳۰.۵ درصد برای زبان و ترجمه از هوش مصنوعی استفاده می نمایند.
منبع: linkwebsite.ir
این پست لینک وبسایت را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب