طرح ملی دریچه اقتصاد زیستی دریا اجرا می شود

طرح ملی دریچه اقتصاد زیستی دریا اجرا می شود

به گزارش لینک وبسایت، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم اظهار داشت: طرح ملی دریچه اقتصاد زیستی دریا با تمرکز بر توسعه فناوری های حوزه زیست فناوری دریا و زنجیره ارزش آن طراحی شده است.



به گزارش لینک وبسایت به نقل از وزارت علوم، محمدنبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم اظهار داشت: طرح ملی «دریچه اقتصاد زیستی دریا» با تمرکز بر توسعه فناوری های حوزه زیست فناوری دریا و زنجیره ارزش آن طراحی شده و از راه شبکه سازی بین شرکتهای فناور و دانش بنیان در هفت استان، به دنبال شکل گیری یک زیست بوم منسجم در حوزه اقتصاد زیستی دریا است.
محمدنبی شهیکی در نشست "توسعه زیست فناور دریایی وشیلات" که به میزبانی پارک علم و فناوری خلیج فارس اظهار داشت: سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص ملی تنها ۲ درصد است، این در شرایطی است که بر مبنای مطالعات و برآوردهای صورت گرفته، این سهم می تواند تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن اشاره به ظرفیت ها و مزیت های کم نظیر ایران در حوزه اقتصاد دریایی اظهار نمود: با وجود دارا بودن بیشتر از پنج هزار کیلومتر مرز آبی، تابحال از ظرفیتهای دریایی کشور به شکل کامل بهره برداری نشده است.
وی اضافه کرد: بر مبنای مطالعات جهانی در مورد ارزش افزوده اقتصاد دریا، حدود ۲۶ درصد از آن به گردشگری دریایی، ۲۱ درصد به نفت و گاز فراساحلی، ۱۶ درصد به لجستیک، هشت درصد به انرژی فراساحلی و ۲۹ درصد هم به زیست فناوری، معادن و کشاورزی دریایی اختصاص دارد.
شهیکی با تکیه بر این که دانش بنیان ها هم اکنون سهم ناچیزی از اقتصاد دریا دارند، اظهار داشت: حوزه هایی مانند گردشگری دریایی، بیوتکنولوژی، پرورش آبزیان، انرژی های فراساحلی و معادن دریایی، ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه فعالیتهای فناورانه و دانش بنیان دارند، اما تابحال آن طور که باید در این عرصه ها سرمایه گذاری فناورانه صورت نگرفته است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم ضمن اشاره به این که هفت استان ساحلی حدود ۳۰ درصد از مرز دریایی کشور را در اختیار دارند، اضافه کرد: تمرکز بر ایجاد زنجیره ارزش در این استان ها با محوریت زیست فناوری و فناوری های دریا محور می تواند به ایجاد خوشه های دانش بنیان منطقه ای منجر شود.
وی ضمن اشاره به طرح ملی «دریچه اقتصاد زیستی دریا» اظهار داشت: این طرح با تمرکز بر توسعه فناوری های حوزه زیست فناوری دریا و زنجیره ارزش آن طراحی شده و از راه شبکه سازی بین شرکتهای فناور و دانش بنیان در هفت استان، به دنبال شکل گیری یک زیست بوم منسجم در حوزه اقتصاد زیستی دریا است.
شهیکی با اشاره به اینکه راهبری این طرح برعهده پارک علم و فناوری خلیج فارس است، خاطرنشان کرد: در این راه، پارک ها نقش تسهیل گر در توسعه بازار، توانمندسازی و حتی صادرات فناوری خواهند داشت و برگزاری نشست هایی مانند نشست امروز، گام مهمی در راه هم افزایی و تقویت پیوند میان بازیگران زیست بوم نوآوری دریایی است.
وی خاطرنشان کرد: باید با نگاه یکپارچه و پرهیز از پراکندگی فعالیتها، زمینه ای فراهم نماییم که ظرفیت ها و منابع مناطق ساحلی کشور به شکل مؤثر در راه توسعه اقتصادی کشور و افزایش سهم اقتصاد دریا از GDP ملی به کار گرفته شود.
شهیکی با تکیه بر اهمیت توسعه اقتصاد دانش بنیان دریامحور در کشور، اظهار داشت: پارک های علم و فناوری می توانند بعنوان حلقه پیشران توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور ایفای نقش کنند.
وی اضافه کرد: نشست امروز بخشی از برنامه ای بزرگ تر با عنوان "دریچه اقتصاد زیستی دریا" است که با محوریت پارک علم و فناوری خلیج فارس، درحال برگزاری در هفت استان ساحلی کشور است و بعد از بوشهر، استانهای دیگر همچون خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، مازندران و گلستان هم میزبان این نشست خواهند بود.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: توسعه اقتصاد دریا محور یکی از محورهای اصلی برنامه تحولی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و در این راه، پارک های علم و فناوری در استانهای ساحلی کشور باید بعنوان حلقه پیشران توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور عمل کنند.


منبع:

1404/02/22
10:30:53
5.0 / 5
10
تگهای خبر: اقتصاد , تكنولوژی , سرمایه گذاری , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینک دوستان لینك وبسایت
Link website