ساخت عینک مخصوص مبتلایان به صرع

ساخت عینک مخصوص مبتلایان به صرع

لینک وبسایت: افراد دچار صرعِ حساس به نور به زودی می توانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند. دانشمندان در بریتانیا عینک هایی ساخته اند که می تواند طول موج های خاصی از نور را که عامل تشنج شناخته شده است، مسدود کند.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، تخمین زده می شود که از هر ۴۰۰۰ نفر یک نفر به صرع حساس به نور مبتلا است و همانطور که از نام آن پیداست تشنج آنها توسط نور ایجاد می شود. الگوهای نوری چشمک زن و متناوب، مانند آنهائیکه در باشگاه ها، وسایل نقلیه اضطراری، تلویزیون، فیلم ها و بازی های ویدیویی وجود دارد، اگر ترکیب مناسبی از روشنایی، فرکانس و طول موج داشته باشند، همگی می توانند برای این افراد محرک باشند.
به نقل از نیواطلس، حالا دانشمندان دانشگاه های گلاسکو و بیرمنگام یک عینک ساخته اند که می تواند به کاهش خطر تشنج کمک نماید. این لنزها به شکلی طراحی شده اند که تقریباً تمام نور با طول موج های بین ۶۶۰ تا ۷۲۰ نانومتر را مسدود می کنند. این محدوده ای از نور قرمز است که در حادثه پوکمون در سال ۱۹۹۷ نقش داشت و موجب تشنج صدها بیننده شد. در یک پخش زنده در سال ۱۹۹۷ در ژاپن یک صحنه از نور چشمک زن موجب ایجاد تسنج صرع حساس به نور در خردسالان سراسر کشور شد.
این عینک ها حاوی کریستال های مایع هستند که در جواب گرما، خواص نوری خودرا تغییر می دهند. فریم عینک دارای مدار کوچکی است که لنزها را تا دمای ۳۶.۵ درجه سانتیگراد(۹۷.۷ درجه فارنهایت) گرم می کند و موجب می شود آنها طول موج های خاص نور قرمز را منعکس کنند.
ایده این است که افراد می توانند در بیشتر مواقع از این عینک ها با حالت دید عادی استفاده کنند، اما وقتی می خواهند تلویزیون تماشا کنند یا بازی های ویدیویی انجام دهند بدون نگرانی از واکنش صرع، عینک را به کار بیاندازند.
در مطالعات قبلی از عینک های رنگی برای دستیابی به یک اثر مشابه استفاده شده بود، اما آن لنزها تنها حدود ۵۰ درصد از نور قرمز مورد نظر را فیلتر می کردند. علاوه بر این، آنها فعال و غیرفعال نمی شدند، بدین سبب همه موقعیت ها و نه فقط در مواردی که خطر تشنج بالایی وجود داشت، روی دید رنگی کاربر تاثیر می گذاشتند.
در شکل فعلی، این عینک تنها می تواند در محیط های تا ۲۶ درجه سانتی گراد(۷۸.۸ درجه فارنهایت) کار کند، بدین سبب این چیزی است که پژوهشگران قصد دارند به کار روی آن ادامه دهند. علاوه بر این، آنها می خواهند زمان فعال سازی عینک را کاهش دهند.


1403/09/05
10:21:37
5.0 / 5
141
تگهای خبر: كاربر , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
Link website