ناسا ماموریت خودرا برای بازدید از ۸ سیارک مرموز شروع کرد

ناسا ماموریت خودرا برای بازدید از ۸ سیارک مرموز شروع کرد

فضاپیمای لوسی سازمان فضایی آمریکا (ناسا) راهی ماموریت 12 ساله خود برای بازدید از هشت سیارک مرموز شد که گفته می شود اجرام ابتدایی تشکیل دهنده منظومه شمسی هستند.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، فضاپیمای لوسی ساعت ۵: ۳۴ بامدادان روز گذشته شنبه به وقت منطقه شرقی آمریکا توسط موشک اطلس پنج شرکت «ائتلاف پرتاب و راه اندازی» از مجتمع ۴۱ در ایستگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب شد.
هدف از این ماموریت ۱۲ ساله، دستیابی به درک بهتری از نحوه شکل گیری منظومه شمسی است شروع کرد. این فضاپیما مقرر است به بررسی سیارک هایی بپردازد که در مدار مشتری قرار دارند. لوسی نخستین فضاپیما با انرژی خورشیدی بوده که مقرر است تا این حد از خورشید فاصله بگیرد.
لوسی با طی مسافت حدود ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون کیلومتر در مجموع به بررسی هشت سیارک خواهد پرداخت. مقرر است این فضاپیما، هشت سیارک انتخاب شده برای این ماموریت را باتوجه به اندازه آنها از فاصله ۴۰۰ تا ۹۵۰ کیلومتری و با سرعت حدود ۲۴ هزار کیلومتر بر ساعت بررسی کند.
در اطراف سیاره مشتری سیارک های کوچک و بزرگی جمع شدند که قدمتشان به چهار میلیارد سال پیش، یعنی ابتدای شکل گیری منظومه شمسی بازمی گردد. پژوهشگران تصور می کنند که این سیارک ها در حقیقت باقی مانده های مواد اولیه سازنده سیاره های بیرونی مثل مشتری و زحل است. بنا بر این ناسا تصمیم گرفته تا فضاپیمایی به این ناحیه بفرستند و این اجرام آسمانی را بررسی کند.
این اجرام که اصطلاحا «سیارک های تروجان» نام دارند، در دو گروه به همراه مشتری در مدارش به دور خورشید می گردند. یکی از این سیارک ها در کمربند سیارکی اصلی بین مریخ و مشتری قرار دارد و هفت سیارک دیگر از تروجان ها هستند. چهار مورد از این تروجان ها هم سیستم های دوتایی هستند که لوسی با یک هدف دو نشان را خواهد زد.
اسم این ماموریت را از روی فسیل معروفی که از نیاکان انسان بود، برداشتند و اسکلت این فسیل، یعنی لوسی اطلاعات بی نظیری از تکامل انسان در اختیارمان قرار داد. فضاپیمای لوسی درست مثل این فسیل، دانش ما را از منشا سیارات دگرگون خواهدنمود و اطلاعات جدیدی از چگونگی شکل گیری منظومه شمسی در اختیارمان قرار خواهد داد. بعلاوه ممکنست این اجرام شامل ترکیبات ارگانیکی باشند که زمین اولیه را تشکیل دادند.
فضاپیمای لوسی به وزن ۸۲۱ کیلوگرم، ۱۴.۲۵ متر طول، ۲.۷ متر عرض و ۳.۸ متر ارتفاع دارد. قطر پنل های خورشیدی آن ۷.۳ متر است. لوسی نخستین فضاپیمایی خواهد بود که تروجان های مشتری را از نزدیک بررسی و اطلاعات آنرا به زمین ارسال می کند. تا حالا هیچ ماموریت فضایی دیگری در تاریخ به این تعداد مقاصد مختلف در اطراف خورشید فرستاده نشده است و لوسی نخستین آنها خواهد بود. لوسی برای نخستین بار تنوعی از اجرام ابتدایی منظومه شمسی را نشان خواهد داد که سیارات این منظومه را ایجاد کرده اند. هزینه این ماموریت ۱۲ ساله برای ناسا ۹۸۱ میلیون دلار است.
شرکت ائتلاف پرتاب و راه اندازی (United Launch Alliance)، ارائه دهنده خدمات پرتاب و راه اندازی فضاپیما به دولت آمریکا است. این شرکت بعنوان یک سرمایه گذاری مشترک بین سیستم های فضایی لاکهید مارتین و بوئینگ، دفاع فضایی و امنیتی در دسامبر ۲۰۰۶ با ترکیب تیم های دو شرکت شکل گرفت.

1400/08/01
09:11:30
5.0 / 5
615
تگهای خبر: آموزش , خدمات , سرمایه گذاری , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
Link website