رییس شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان:
فشار واردات و مقررات مزاحم موانع شركتهای دانش بنیان است
به گزارش لینک وبسایت رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: فشار واردات، مقررات اداری دست و پاگیر و طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها از مهم ترین موانع پیش روی شرکتهای دانش بنیان در کشور است.
جعفر قیصری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: حذف این موانع کار دشواری است مگر آنکه همه مسئولان در سالی که به " تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی " نامگذاری شد برای آن عزم جدی داشته باشند.
وی یکی از مهم ترین موانع پیش پای شرکتهای دانش بنیان را کاغذ بازی اداری (بوروکراسی) و زمان بر و طولانی بودن فرآیند صدور بعضی از مجوزها دانست و اضافه کرد: یکی دیگر از موانع که سنتی و قدیمی و همچنان پابرجا می باشد، فشار واردکنندگان و واردات می باشد که سبب شده مقدار زیادی از تولید داخلی برای ورود به بازار با مشکل مواجه شود.
قیصری افزود: با وجو همه قوانین حمایتی برای تولید داخلی بعضی از نهادها هنوز روی واردات به روش های مختلف تاکید دارند و حتی همین مساله در بعضی موارد به ایجاد موانعی برای صدور مجوزها منجر می شود.
وی، بعضی از موانع موجود در اداره های دولتی را بدون قصد و غرض خواند و توضیح داد: این موانع بدلیل ساختار و کاغذبازی اداری ایجاد می شود به عنوان مثال ارائه مدارک در بانک ها و اداره ها طولانی است و بدلیل مقررات دولتی و دست و پا گیر بودن بعضی از آئین نامه ها چاره ای به اجرای آنها و درخواست مدارک نیست که این مانع باید سریع رفع گردد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تکیه بر ضرورت حذف شدن قوانین و آئین نامه های اداری دست و پا گیر، اظهار داشت: بعنوان مثال وقتی یک شرکت فناور از شهرک مجوز دریافت می شود ناچار است باردیگر همه آن مدارک را به سازمان های دیگر مانند صنعت، معدن و تجارت و بانک ها برای دریافت مجوزهای دیگر ارائه کند که همین مساله منجر به طولانی شدن فرایندها و افزایش هزینه ها می شود.
قیصری خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل میتوان با تفویض اختیار به دستگاههای اجرایی مختلف زمینه هایی را فراهم نمود که بعنوان مثال اگر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مجوزی را صادر می کند سایر سازمان ها آن مجوز را قبول کنند و احتیاج به دریافت مجدد آن نباشد.
وی همینطور با تکیه بر این که همه دستگاههای اجرایی و نهادها مانند بانک ها و صندوق های مالی مختلف باید پشتیبانی لازم را از شرکت ها و کسب و کار دانش بنیان داشته باشند، تصریح کرد: این کار فقط مختص به یک یا چند نهاد نیست بلکه همه باید برای آن همت کنند.
قیصری، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را یکی از نهادهای حمایتی و پشتیبانی واحدهای فناور خواند و عنوان کرد: امسال که از جانب رهبر انقلاب اسلامی به " تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی " نامگذاری شده است تغییر ساختاری و بازبینی در مأموریت های معاونت پشتیبانی این شهرک را در دستور کار داریم تا این شعار هرچه بهتر و بیشتر محقق شود.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه سال جاری پشتیبانی های جدیدی مانند افزایش سقف حمایت های مالی تا سه برابر اضافه می شود، اضافه کرد: مشارکت این شهرک در تجاری سازی محصولات و خدمات واحدهای فناور هم یکی از پشتیبانی هاست بطوریکه شهرک مقداری از منابع خویش را در صندوق های مالی به مشارکت می گذارد و از این طریق پشتیبانی های جدیدی برای جذب سرمایه گذار بوجود می آید.
وی با اشاره به اینکه از این طریق سال قبل نتایج خوبی حاصل شد، افزود: مشاوره و آموزش برای توسعه کسب و کار دانش بنیان هم از دیگر برنامه های پشتیبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است.
قیصری ضمن اشاره به پشتیبانی هایی که سایر دستگاههای اجرایی و نهاد باید از شرکتهای فناور داشته باشند، اظهار داشت: همچون این نهادها میتوان به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای پشتیبانی لازم در زمینه تولید، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صدور مجوزها، امور اقتصادی و دارایی و مالیات اشاره نمود.
وی به بعضی از اقدامات پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان در اصفهان توسط سایر نهادها اشاره و افزود: سال قبل در همکاری مشترک شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و اداره کل امور مالیاتی استان یک بسته حمایتی مالیاتی برای شرکتهای دانش بنیان تعریف و مقدمات آن انجام شد.
قیصری به پشتیبانی سازمان ملی استاندارد برای صدور گواهی های تایید صلاحیت جهت محصولات دانش بنیان هم اشاره و تصریح کرد: سال قبل سه گواهی تایید صلاحیت تولید و کالا برای محصولات دانش بنیان اصفهان صادر شد و در زمان حاضر هم ۱۲ پرونده در این حوزه در حال ارزیابی و بررسی است.
وی همینطور به اهمیت صادرات محصولات و خدمات شرکتهای دانش بنیان اشاره نمود و اظهار داشت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حمایت های لازم را در این حوزه با مذاکره، تسهیل گری، تقبل هزینه های حضور در نمایشگاه ها تا ۶۰ درصد هزینه و فعالیت کارگزاران صادراتی انجام می دهد.
به گفته وی، شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان سال ۹۹ موفق به صادرات محصولات و خدمات خود به ارزش ۳۷ میلیون دلار شدند که نسبت به سال ۹۸ هفت برابر رشد یافت.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایرنا، رهبر انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ را سال «تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» نامگذاری و تاکید کردند: شعار انقلابی جهش تولید سال جاری باید با حمایت همه جانبه و رفع موانع، کامل محقق شود.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بعنوان اولین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در کشور فعالیت اجرایی خویش را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان شروع کرد و الان بیشتر از ۵۸۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور با گردش مالی سه هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان و اشتغال بیشتر از هفت هزار و ۸۰۰ دانش آموخته دانشگاهی در آن مستقر است.
این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار است.
اصفهان بعنوان استان پیشرو در راه اندازی مراکز رشد و پارک های علم و فناوری که اولین زمینه های رسمی شکل گیری شرکتهای دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این حوزه است.
منبع: linkwebsite.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب