مركز ذخایر ژنتیكی اعلام كرد؛

تجاری سازی و تولید فناوری از نمونه زیستی پرارزش

تجاری سازی و تولید فناوری از نمونه زیستی پرارزش

به گزارش لینک وبسایت، تجاری سازی و تولید فناوری از نمونه زیستی پرارزش در دستور کار مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران قرار گرفت.



به گزارش لینک وبسایت به نقل از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، اولین جلسه هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی با شعار «همه با هم از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور محافظت می نماییم» و با هدف شبکه سازی با واحدهای استانی جهاد دانشگاهی برای هم افزایی و بهره مندی از پتانسیل های بالقوه و بالفعل استان ها در زمینه ذخایر کشور در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ توسط مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با حضور نمایندگان استانی واحدها و برخط برگزار گردید.
در این نشست دکتر جعفر رازقی ضمن تشریح اهداف و ضرورت شبکه سازی در جهت محافظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بعنوان سرمایه ملی کشور اظهار داشت: کشور ایران با عنایت به اکوسیستم ها و شرایط اقلیمی مختلف، از ذخایر ژنتیکی و زیستی مختلف و در موارد زیادی منحصر بفرد برخوردار می باشد و به جرات میتوان گفت هیچ کشوری در دنیا این اقلیم و پراکنش را در زمینه ذخایر ژنتیکی و زیستی ندارد.
رازقی اضافه کرد: درکنار این تنوع ژنتیکی و زیستی، به علل گوناگونی از تغییرات اقلیمی گرفته تا دخالت انسان ها، این ذخایر پرارزش در بعضی زمینه ها منقرض شده و یا در معرض خطر انقراض قرار دارند. از طرفی این ذخایر بی انتها در کشورهای دنیا بعنوان منابعی برای توسعه پایدار محسوب می شوند.
سرپرست مرکزملی ذخایر ژنتیکی و زیستی بیان نمود: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران که در سال ۱۳۸۶با ابلاغ رهبر معظم انقلاب به جهاد دانشگاهی راه اندازی شده است؛ در خلال ۱۵ سال از فعالیت خود توانسته است با عنایت به مأموریت محوله ضمن راه اندازی بانکهای زیستی در چهار حوزه گیاهی، سلول های انسانی و جانوری، میکروارگانیسم ها و DNA و داده های ژنومی ضمن جمع آوری، شناسایی، تولید و ذخیره سازی نمونه های زیستی در حوزه های ذکر شده علاوه بر محافظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور به دستاوردهای بسیار خوبی در کشور و در بعضی موارد در منطقه برسد.
وی اضافه کرد: این مرکز در نگاههای جدید برنامه های مختلفی در زمینه تجاری سازی و تولید فناوری از نمونه زیستی پرارزش را در دستور کار خود دارد.
رازقی با اشاره به اینکه انجام مأموریت محافظت از ذخایر و تولید ثروت از آنها تنها زمانی به نتیجه لازم می رسد که از ظرفیتهای سراسر کشور در این امر استفاده شود؛ اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف احتیاج به ترویج اهمیت این سرمایه بی بدیل است و برای این منظور، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در گام اول شبکه سازی جهت استفاده از پتانسیلهای استانی جهاد دانشگاهی را جهت شناسایی و محافظت از این ذخایر، در برنامه قرار داده است و در این جلسه تلاش می نماید که با همفکری اعضای شبکه به یک برنامه اجرایی و یک گفتمان جهت تحقق این هدف برسد.


منبع:

1402/12/21
08:35:10
5.0 / 5
185
تگهای خبر: دستاورد , سیستم , فناوری , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
Link website