حذف رنگ از پساب صنعتی توسط پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر

حذف رنگ از پساب صنعتی توسط پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر

لینک وبسایت: لینک وبسایت: پژوهشگران دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با بهره گیری از دو تکنولوژی، رنگ را از پساب صنعتی حذف نمایند.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، امیرحسین کریمی رهنما، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «اصلاح الکترود بمنظور بررسی کاربرد همزمان فرایندهای یون زدایی خازنی و اکسیداسیون با UV بمنظور نمک زدایی و تصفیه پساب شور» که آنرا با راهنمایی دکتر مهرداد مظفریان و دکتر بهرام دبیر از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام داده است، اظهار داشت: نتایج این پژوهش در صنایعی که نمک و ماده آلی توأمان با هم در پساب هستند، قابل استفاده می باشد.

وی با اعلان اینکه صنایعی مانند نساجی، داروسازی، پتروشیمی و صنایع نفتی می توانند از نتیجه این پروژه بهره ببرند، اظهار داشت: قرن ۲۱ بحران های متفاوتی همچون سیل، زلزله، جنگ و کرونا را به خود دیده است. اما یک بحرانی که از قبل وجود داشته و هنوز هم پابرجا می باشد، بحران کمبود آب سالم می باشد.

مجری طرح با اعلان اینکه یکی از منابع آب ناسالم فاضلاب ها هستند، اضافه کرد: فاضلاب ها به سه دسته شهری، کشاورزی و صنعتی تقسیم بندی می شوند. در میان فاضلاب های صنعتی، فاضلاب صنایع نساجی دارای سمیت بسیار زیادی هستند.

وی اظهار داشت: این فاضلاب ها به سبب این که دارای مواد رنگزا، سمی و نمک های متفاوتی هستند، عموما توسط روش های زیستی که برای فاضلاب های شهری به کار می روند، قابل تصفیه نیستند؛ پس در این پروژه از دو تکنولوژی پیشرفته به اسامی اکسیداسیون پیشرفته و یون زدایی خازنی بمنظور حذف نمک و رنگ بهره بردیم.

وی با تأکید بر این که این طرح اجرائی شده و درحال کوشش برای اجرا در سطح نیمه صنعتی هستیم، اشاره کرد: از خاصیت های طرح استفاده از دو فناوری جدید بصورت همزمان بوده، ضمن اینکه می توانیم بواسطه اجرای پروژه، رنگ را کلا از پساب حذف نماییم و همین طور ظرفیت جذب نمک را افزایش دهیم.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وی افزود: ما در این پژوهش مبادرت به حذف نمک و حذف رنگ از یک پساب سنتزی کردیم که با بهره گیری از یک روش ترکیبی بیشترین جذب نمک و حذف رنگ را داشته باشیم، سپس در ادامه یک سامانه آزمایشگاهی طراحی کردیم که بتوانیم از تکنولوژی های یون زدایی خازنی و اکسیداسیون پیشرفته بصورت همزمان بهره ببریم.

به گفته ی ایشان، در آخر هم آزمایش های نمک زدایی و حذف رنگ را انجام دادیم. ما در حالت بهینه توانستیم رنگ پساب را پس از ۹۰ دقیقه بطور کامل حذف نماییم.




1402/03/28
08:05:23
5.0 / 5
241
تگهای خبر: تكنولوژی , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
Link website