معاون علمی، فناوری، اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری:

۱۰ درصد شرکت های دانش بنیان کشور در استان اصفهان هستند

۱۰ درصد شرکت های دانش بنیان کشور در استان اصفهان هستند

لینک وبسایت: لینک وبسایت: اصفهان برمبنای قاعده ارزیابی که تا آخر سال ابلاغ می شود، 10 درصد و یا حتی بیشتر از10 درصد شرکت های دانش بنیان کشور در اصفهان مستقر هستند.



دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، امروز شنبه، ۶ اسفندماه در نشست قرارگاه اقتصاد دانش بنیان استان اصفهان، کل تسهیلات مربوط به معاونت علمی استان را ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعلام و با انتقاد از تکثرگرایی، اظهار داشت: کره جنوبی ۱۸ عدد پارک علم و فناوری دارد و ۶۰ درصد اقتصاد این کشور دانش بنیان است، در صورتیکه در کشور ما ۷۰ پارک علم و فناوری وجود دارد، اما تنها ۰/۸ درصد اقتصاد ما دانش بنیان است.

وی اشاره کرد: برمبنای قاعده ارزیابی که تا آخر سال ابلاغ می شود، ۱۰ درصد و یا حتی بیشتر از۱۰ درصد شرکت های دانش بنیان کشور در اصفهان مستقر هستند.

معاون علمی، فناوری، اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در ارتباط با بحث پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اشاره کرد: مشکل ما با هزینه کردن نیست، آنچه اهمیت دارد این است که بدانیم و بر ما مسجل شود پولی که هزینه می شود، یا ماموریتی را به انجام می رساند و یا کار اقتصادی را رونق می دهد.
سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان نیز در این جلسه، اظهار داشت: در مجموعه استانداری اصفهان با نگاه به اولویت هایی موجود در استان، زمینه سازی هایی انجام شده است و در شورای گفت وگوی استان با یک نگاه هم افزا، پیشنهاداتی را برای اصلاح فرآیندها به شورای گفت وگوی ملی، هیئت دولت و وزارت خانه ها ارسال می کنند.
وی همین طور دو محور اساسی در سیاست های استان را تصریح کرد و اضافه کرد: در استان اصفهان به سبب محدودیت هایی که در توسعه صنعت به وجود آمده است و همین طور به سبب وضعیت خاصی که به سبب محدودیت در منابع و مباحث زیست محیطی، آبی و خاکی وجود دارد، ما دو محور را به عنوان دو محور اساسی در اقتصاد استان دنبال می کنیم؛ یکی محور اقتصاد گردشگری در استان است و دیگری بحث اقتصاد دانش بنیان که به عنوان راهبرد توسعه و پیشرفت استان امری واجب و حائز اهمیت می باشد.

در این جلسه، از طرف مدیران شرکت های دانش بنیان، طرح پشتیبانی از کالاهای دانش بنیان و نیز شرکت های دانش بنیان بمنظور پشتیبانی از شکل گیری اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان مطرح شد؛ حمایتی که نیازمند رویکرد فراگیر ملی، تمرکززدایی از مرکز و حمایت برای شکل گیری اکوسیستم های تخصصی در کلان شهرها شناخته می شود.

همچنین برمبنای مصوبه هیئت وزیران، ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری استان اصفهان و تشکیل هیئت اجرائی مربوطه با نقش ایجاد هماهنگی در میان بازیگران فعال اکوسیستم فناوری و نوآوری، از دیگر پیشنهادات بیان شده در این نشست بود.

در این راستا تعیین بودجه مشخص در قانون بودجه ۱۴۰۲ و پیگیری وصول بودجه مصوب۱۴۰۱ و همین طور حمایت معاونت علمی از منطقه ویژه علم و فناوری استان اصفهان با هدف شکل گیری از اکوسیستم فناوری و نوآوری در استان عنوان شد.

علاوه بر این، باتوجه به تمرکز استان اصفهان درباب ایجاد اکوسیستم های تخصصی مبتنی بر مزیت های استانی و اسناد آزمایشی و تشکیل شوراهای راهبردی تخصصی در هر حوزه، حمایت ویژه معاونت علمی از ایجاد زیرساخت های توسعه این اکوسیستم ها، لازمه شکل گیری موثر و مداوم آنها دانسته شد. در این خصوص به اختصاص بودجه و حمایت های مالی برای موضوعات هوش مصنوعی، امنیت غذایی، کشاورزی، دام و طیور، فناوری های نرم و صنایع خلاق، صنایع شیمیایی، پلیمری و پتروپالایشی نیز اشاره شد.

در ادامه جلسه، برمبنای مصوبه قرارگاه دانش بنیان استان اصفهان که برگزاری رویداد و نمایشگاه سالانه بین المللی فناوری و نوآوری با رویکرد شبکه سازی ظرفیت های کشورهای منطقه در دستور کار منطقه ویژه علم و فناوری استان قرار گرفته است، پیشنهاد شد که معاونت علمی با پوشش ۳۰ درصد از هزینه های این حرکت، از شکل گیری موفق و پایایی این ظرفیت حمایت کند.

در راستای تدارک زیرساخت های اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه های استان اصفهان، حسین هرسیج، رییس دانشگاه اصفهان، به نمایندگی از دانشگاه های اصفهان، اختصاص مبلغ ۱۰۰۰میلیارد تومان را جهت ماموریت های تعیین شده برای دانشگاه ها صرف تجهیز لابراتوار و کارگاه های فناوری محور را پیشنهاد کرد.





منبع:

1401/12/07
12:43:36
5.0 / 5
298
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
Link website