طرح پژوهشی محققان ایرانی روی جلد یک نشریه بین المللی

طرح پژوهشی محققان ایرانی روی جلد یک نشریه بین المللی

لینک وبسایت: دستاوردهای پژوهش محققان ایرانی که در یکی از مجلات معتبر بین المللی به چاپ رسید، طرح گرافیکی آن نیز به عنوان طرح روی جلد این نشریه بین المللی برگزیده شد.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا به نقل از ستاد نانو، در پژوهش محققان ایرانی، ترکیب آمورف بورات سه فلزی آهن، کبالت و نیکل به عنوان یک ماده پیشرفته با بهره گیری از هیدروکسید دوگانه لایه ای این فلزات سنتز شد.
از این ترکیب به عنوان کاتالیست واکنش شکافت آب و کاتالیست کاتد باتری روی-هوا استفاده شد که در تمامی موارد عملکرد فوق العاده ای از خود نشان داد.
دستاوردهای این پژوهش در مجله Advanced Energy Materials با IF = ۲۹.۷ به چاپ رسید و این مجله، طرح گرافیکی این مقاله را به عنوان طرح روی جلد (Front Cover) خود برگزید.
الکتروکاتالیست های آمورف که بر خلاف ساختارهای بلورین نظم بلند برد نداشته و فقط از نظم کوتاه برد برخوردار می باشند، نسبت به همتاهای کریستالی خود فعالیت کاتالیستی بهتری نشان می دهند و این خاصیت به سبب انعطاف پذیری ساختاری در مقیاس اتمی، نقص های ساختاری و سهولت در دسترس بودن سایت های فعال آنها است.
در این کار تحقیقاتی، الکتروکاتالیستی با ساختار آمورف از عناصر آهن، کبالت و نیکل سنتز شد و بواسطه نقش فعال الکتروکاتالیستی این سه عنصر فلزی که هر کدام از آنها در نمودارهای آتشفشانی (volcano plots) مربوط به فرایندهای تولید هیدروژن (HER)، تولید اکسیژن (OER) و واکنش کاهش اکسیژن (ORR) نقش به سزایی را ایفا می کنند، کاتالیست سه فلزی تهیه شده عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داد به شکلی که حتی در برخی از مواقع از کاتالیست های مبنا و معیاری همچون پلاتین و روتنیم بهتر بود.
بواسطه عملکرد چند منظوره و ایفای نقش کاتالیستی مؤثر برای هر سه پروسه فوق، از این کاتالیست به عنوان الکتروکاتالیست واکنش های شکافت آب (Overall water splitting) و ماده کاتدی باتری روی-هوا (zinc-air) استفاده شد.
این کار پژوهشی، حاصل کار گروهی با محوریت گروه تحقیقاتی پروفسور میرفضل اله موسوی از دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری دکتر معصومه مولودی، دکتر ابوالحسن نوری و دکتر یاسین شبانگلی (فارغ التحصیل پیشین گروه تحقیقاتی) از دانشگاه تربیت مدرس، دکتر محمد صفی رحمانی فر از دانشگاه شاهد، Richard Kaner، Maher El-Kady و Nahla Mohamed از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) آمریکا بوده که در مجله Advanced Energy Materials به چاپ رسیده است.
نویسندگان این مقاله امیدوارند که این کار پژوهشی گامی هرچند کوچک در راه توسعه الکتروکاتالیست های چند منظوره با عملکرد مطلوب تلقی شود و راه را برای پژوهشگران این عرصه روشن تر از قبل کند.




منبع:

1401/11/13
16:40:51
5.0 / 5
328
تگهای خبر: بین المللی , دستاورد , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
Link website