شناسایی ژن افزایش دهنده پروتئین ذرت برای تضمین امنیت غذایی

شناسایی ژن افزایش دهنده پروتئین ذرت برای تضمین امنیت غذایی

لینک وبسایت: لینک وبسایت: گروهی از دانشمندان چینی ژن مفیدی را در ذرت وحشی شناسایی نمودند که مسئول کنترل مقدار پروتئین در این محصول است.



به گزارش لینک وبسایت به نقل از سی جی تی ان، این یافته ها که اطلاعات مربوط به آن روز پنجشنبه در نشریه نیچر انتشار یافت، راه های جدیدی را برای افزایش محتوای پروتئین در گیاه ذرت در دسترس قرار می دهد.
محصولاتی مانند ذرت برای تولید پروتئین نیاز به نیتروژن دارند و تولید خیلی از محصولات گیاهی مانند ذرت متکی به کودهای نیتروژنی است.
محققان مرکز ارتقای علوم گیاهی مولکولی که تحت نظر آکادمی علوم چین (CAS) و دانشگاه شانگهای فعالیت می کند، ژنی به نام تئوسینت که دارای پروتئین THP۹ است را شناسایی کرده اند که با بومی شدن دانه های اصلی ذرت وحشی از بین رفته، ولی در ۹۰۰۰ سال پیش در دانه ذرت وجود داشته است.
تئوسینته، جد وحشی ذرت فعلی، سه برابر بیش از گونه های مدرن ذرت، پروتئین در دانه خود دارد. اما سازوکارهای عامل ایجاد این مقدار پروتئین، ناشناخته بودند. پژوهشگران در این مطالعه توالی یابی ژن گیاه ذرت را در مقیاس بزرگ انجام دادند و دریافتند THP۹ می تواند آنزیمی را تولید نماید که نقش مهمی در متابولیسم نیتروژن و ایجاد پروتئین ایفا می کند.
در آزمایشاتی که در استان جزیره ای و گرمسیری هاینان در جنوب چین انجام شد، از این روش برای افزایش ۱۲.۷ درصدی پروتئین در ذرت با موفقیت استفاده شد. بگفته پژوهشگران، تجاری سازی این روش به بهینه سازی مصرف نیتروژن و افزایش امنیت غذایی کمک می نماید.


منبع:

1401/08/29
15:21:30
5.0 / 5
343
تگهای خبر: محصولات , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
Link website